Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Messi je vinen, do vězení ale kvůli daňovým únikům nemusí

Madrid - Trest 21 měsíců vězení pro Lionela Messiho potvrdil španělský Nejvyšší soud. Argentinský fotbalista se podle něj dopustil daňových úniků v letech 2007 až 2009. Hvězda Barcelony však za mříže nemusí, podle španělských zákonů si mohou odsouzení za nenásilné trestné činy s dosud čistým rejstříkem odpykat tresty kratší než dva roky na podmínku na svobodě.

Lionel Messi
zdroj: Reuters autor: ALBERT GEA

Messi byl spolu s otcem Jorgem odsouzen vloni v červenci soudem v Barceloně. Pětinásobný nejlepší fotbalista světa se proti rozsudku odvolal, ale Nejvyšší soud nyní jeho odvolání zamítl.

Devětadvacetiletá argentinská superstar musí zaplatit pokutu dva miliony eur (asi 53 milionů korun), jeho otec, kterému byl trest vězení zkrácen na patnáct měsíců, o půl milionu eur méně. Messiho právní zástupce se zatím k zamítnutí odvolání nevyjádřil.

Messi neodvedl v letech 2007 až 2009 španělským úřadům na daních více než čtyři miliony eur z příjmů z osobnostních práv. Svou vinu opakovaně odmítl a u soudu se bránil tvrzením, že o daňových záležitostech nic nevěděl a věřil otci a právníkům.

"Koncentroval jsem se jenom na fotbal a věřil jsem otci a právníkům, které jsem pověřil, aby se o vše postarali. Nikdy jsem si nemyslel, že by mě mohli oklamat," řekl vloni Messi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články