Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Slezský souboj o postup rozhodne poslední kolo, Vítkovice živí naději

Olomouc ‒ Ani předposlední kolo Fotbalové národní ligy nerozluštilo tajenku o druhém postupujícím do nejvyšší soutěže. Baník Ostrava totiž remizoval 0:0 na půdě suverénní Sigmy Olomouc a SFC Opava uspěl v Sokolově. Svěřenci kouče Vlastimila Petržely budou v domácím utkání proti Znojmu hájit jednobodový náskok před dějinným rivalem.

Utkání Sigma Olomouc - Baník Ostrava
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Zcela rozhodnuto není ani o druhém sestupujícím. Patnácté Vítkovice totiž porazily Pardubice 1:0 a udržely naději na záchranu. Od čtrnáctého Sokolova i třináctého Frýdku-Místku je před závěrečným kolem dělí jediný bod.

Sigma převzala pohár pro vítěze druhé ligy

Více než sedm tisíc fanoušků sledovalo v Olomouci pohledný fotbal. První šanci neproměnil domácí Jakub Plšek, nejlepší kanonýr FNL. Baník kontroval gólem De Azeveda, jehož radost bleskově ukončil praporek pomezního rozhodčího. Brazilský útočník se pasoval do hlavní role i těsně před přestávkou, kdy střelou z voleje pohladil břevno.  

Po změně stran spálil stoprocentní příležitost hostující Jakubov, který nejprve trefil připraveného brankáře a dorážku namířil do tyče. Už jistý vítěz druhé ligy začal výrazněji hrozit až kolem 50. minuty, ale Chorý ani Houska netrefili prostor mezi tyčemi. A když v závěru našla hlavička Plška pouze Vaškovu náruč, skončil šlágr kola bez branek.

"Bude to další týden nervů. Já myslím, že to je škoda," uvedl trenér ostravských fotbalistů Vlastimil Petržela. "S Olomoucí jsme uhráli čtyři body. Už jsme to mohli mít za sebou. Teď musíme porazit Znojmo a neřešit Opavu. Tenhle mančaft má sílu a v posledním utkání ji prokáže," dodal.

Poslední kolo nabídne souboje o všechno na více frontách

SFC Opava se z porážky ve finále MOL Cupu rychle oklepal a po hubené výhře v Sokolově stále bojuje o postup. V závěrečném utkání nastoupí doma proti olomoucké Sigmě, Baník Ostrava vyzve před vlastními příznivci Znojmo.

"Udělali jsme maximum pro to, aby se rozhodovalo příští týden. Samozřejmě nám k tomu pomohl Baník," řekl trenér Roman Skuhravý. "V neděli chceme plný dům," doplnil.

Na opačném pólu tabulky budou tři mužstva bojovat o záchranu. Patnácté Vítkovice (28 bodů, pozn. autora) zajíždí do Prostějova, čtrnáctý Sokolov (29 bodů) se představí ve Vlašimi a třináctý Frýdek-Místek (29 bodů) nastoupí v Ústí nad Labem.

29. kolo druhé fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Marek - Nádvorník, Hájek. ŽK: Škerle, Houska, Vepřek - Jakubov, Hlinka, Breda. Diváci: 7609.

Sokolov - Opava 0:1 (0:0)

Branka: 81. Jurečka. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Kotalík. ŽK: Čermák - Hrabina, Schaffartzik. Diváci: 743.

Vítkovice - Pardubice 1:0 (0:0)

Branky: 56. vlastní Piroch. Rozhodčí: Adámková - Vlasjuk, Vlček. ŽK: Juřena - Shejbal. Diváci: 475.

Znojmo - Ústí nad Labem 2:2 (0:1)

Branky: 63. Čereda, 69. Njire - 45.+1 Kateřiňák, 64. Moulis. Rozhodčí: Černý - Wilczek, Caletka. ŽK: Klíma, Javůrek, Mezlík - Procházka, Pouček, Zeman, Martykán. Diváci: 912.

Táborsko - Vlašim 3:5 (1:1)

Branky: 29. Kučera, 69. Džafič, 90. Navrátil - 12. a 88. Hadaščok, 58. a 84. Vyhnal, 73. Jeslínek. Rozhodčí: Ardeleanu - Kubec, Kožár. ŽK: Kučera (Táborsko). Diváci: 467.

Varnsdorf - Frýdek-Místek 4:0 (3:0)

Branky: 19. Durdevič, 29. Daníček, 39. Kozma, 85. Švantner. Rozhodčí: Matějček - Blažej, Šimáček. ŽK: Dordič, Samoel - Klabník. ČK: 42. Willwéber (Frýdek-Místek). Diváci: 652.

Třinec - Prostějov 4:0 (3:0)

Branky: 44. a 58. Janošík, 4. Hošek, 17. Šumbera. Rozhodčí: Berka - Melichar, Pfeifer. ŽK: Reintam - Rus. Diváci: 321.

Viktoria Žižkov - České Budějovice 3:1 (2:1)

Branky: 14. Švejdík, 17. Telnar, 61. Hurka - 24. Táborský. Rozhodčí: Mikyska - Fišer, Petřík. ŽK: Stratil - Čavoš. Diváci: 711.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články