Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kroměříž připravuje žákovský turnaj v minifotbalu. Sjede se výborná konkurence, láká Grygera

Kroměříž – Do republikového finále třetího ročníku Poháru ministryně školství v minifotbalu zbývá ještě několik týdnů. Turnaj se uskuteční v Kroměříži ve dnech 25. a 26. května, jeho organizátoři ale už dopředu hlásí maximální připravenost. Patronem akce je exreprezentant Zdeněk Grygera.

Fotbalový stadion v Kroměříži
zdroj: SK Hanácká Slavia

"Na republikové finále se velice těšíme, stejně jako pořádající školy i fotbalová veřejnost. Dobře si uvědomujeme, že jde o vrcholnou mládežnickou akci, kterou jsme dosud v našem regionu nepořádali. Sportovní liga základních škol má velice dobré jméno a to, že jsme hostiteli jejího vyvrcholení právě v minifotbalu, je vyznamenání i pro celý Zlínský kraj. Zbývá už pouze jediné – objednat dobré počasí," říká ředitelka turnaje Svatava Ságnerová.

Zlínský kraj patří mezi regiony, v nichž dívčí fotbal zaujímá historicky i výkonnostně významnou pozici. Například družstvo 1. FC Slovácka je aktuálně na třetím místě tabulky nejvyšší ženské soutěže a jeho dres oblékají také odchovankyně Hanácké Slavie Kroměříž. V letošním republikovém finále Sportovní ligy základních škol budou mít zastoupení hned dva domácí výběry ze základní školy Slovan.

Zdeněk Grygera: "Těším se, protože do Kroměříže se sjede výborná konkurence. Město i celý Zlínský kraj budou hostit podobnou akci vůbec poprvé. Očekávám, že v zápasech uvidím soutěživost, nadšení a bojovnost všech účastníků. Věřím, že společně se mnou si tuto příležitost nenechají v hledišti ujít ani žáci základních škol a mladí fotbalisté z okolních klubů."

"Myslím, že děvčata mohou překvapit. V případě chlapců však už budou ambice rozhodně vyšší. Pomýšlejí totiž na postup až do závěrečné fáze turnaje – tím spíše, že budou hrát před svými spolužáky, trenéry i rodiči," hodnotí šance kroměřížských celků Ságnerová.

Turnaj se uskuteční v areálu SK Hanácká Slavia Kroměříž, stadion má kapacitu dva tisíce diváků. "Stejně jako ostatní fanoušci se těšíme na kvalitní žákovský fotbal. V rámci Asociace školních sportovních klubů ČR jsem stála před dvanácti lety u zrodu dívčí soutěže v minifotbalu, a tak mne osobně těší, že letos už podruhé budou o ministerský pohár bojovat také dívky," věří Ságnerová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články