Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fotbalový koncert v Lipsku rozhodl Robben, Gebre Selassie opět skóroval

Berlín ‒ Šlágr předposledního kola bundesligy se změnil ve zřídka vídanou přestřelku. Lipsko vedlo nad Bayernem ještě v 83. minutě 4:2, přesto muselo skousnout porážku. Lewandowski, Alaba a Robben totiž třemi góly otočili skóre. Podruhé v řadě rozvlnil síť soupeře Theodor Gebre Selassie, tentokrát však jen zmírnil demolici Brém ‒ Hoffenheim zvítězil na hřišti Werderu 5:3. Dortmund naopak pouze remizoval v Augsburgu.

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují z gólu
zdroj: REUTERS autor: Hannibal Hanschke

Lipsko zaskočilo Bayern už po 65 vteřinách, když se po Forsbergově centru prosadil hlavou Sabitzer. Domácí i nadále tlačili, ale v 16. minutě zahrál obránce Bernardo ve vápně rukou a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Lewandowski.

Také Red Bull dostal o chvíli později k dispozici pokutový kop po faulu Xabiho Alonsa a Werner mu vrátil vedení. Další problém pro bavorský velkoklub přišel krátce před přestávkou, neboť se zranil záložník Ribéry.

Po změně stran navíc zvýšil na 3:1 Poulsen po další Forsbergově přihrávce. Švédský reprezentant si připsal 18. asistenci v sezoně, což se nikomu jinému v pěti evropských elitních ligách letos nepodařilo.

Za hosty snížil po hodině hry Alcantara, nicméně vzápětí skóroval podruhé v zápase Werner a zdálo se, že je rozhodnuto. Mezi 84. a 95. minutou však překonali domácího brankáře Lewandowski, Alaba a Robben.

Utkání Augsburg - Dortmund
zdroj: REUTERS autor: Michaela Rehle

V 17. minutě duelu Augsburg‒Dortmund se do velké šance dostal domácí útočník Finnbogason, jehož střelu zneškodnil gólman Bürki. O chvíli později však islandský fotbalista z dorážky nezaváhal.

Borussia ovšem zareagovala bleskově zásluhou Aubameyanga. Ani přes několik příležitostí ovšem nedokázala dokonat obrat. Bodovala ale v pátém zápase za sebou a drží se o skóre před Hoffenheimem na třetí pozici, zajišťující účast v základní skupině Ligy mistrů.

Gebre Selassie se trefil, Kadeřábek s Daridou asistovali

Hoffenheim vedl po poločase v Brémách o tři branky. Skóre otevřel v sedmé minutě Szalai a poté nechaly Brémy dvakrát zcela odkrytou pravou stranu, čehož využili Kramarič i Zuber, kterému přihrál Kadeřábek.

Krátce po přestávce hosté přidali další dva zásahy, prosadili se Kramarič a Bičakčič. V 59. minutě zmírnil debakl po Kruseho centru hlavou Gebre Selassie. Na konečných 3:5 upravili v závěru Bargfrede a Bauer. 

Hertha vyhrála na hřišti Darmstadtu 2:0 a podílel se na tom i Vladimír Darida. Plzeňský odchovanec totiž přihrál na první gól Kalouovi. Berlínský celek je na pátém místě o bod před Freiburgem, jenž remizoval 1:1 s Ingolstadtem a odsoudil jej k sestupu.

Ingolstadt z předposledního místa ztrácí před závěrečným kolem čtyři body na barážovou šestnáctou pozici, na které je Hamburk po remíze 1:1 na hřišti Schalke. Matematicky jsou ošemetným soubojem s třetím týmem druhé nejvyšší soutěže ohroženy krom přístavního celku ještě Wolfsburg, Augsburg, Mohuč a Leverkusen.

Německá fotbalová liga - 33. kolo:

Augsburg - Dortmund 1:1 (29. Finnbogason - 32. Aubameyang), Brémy - Hoffenheim 3:5 (59. Gebre Selassie, 86. Bargfrede, 90. Bauer - 11. a 49. Kramarič, 7. Szalai, 40. Zuber, 51. Bičakčič), Darmstadt - Hertha Berlín 0:2 (14. Kalou, 28. Torunarigha), Freiburg - Ingolstadt 1:1 (31. Philipp - 44. Lezcano), Leverkusen - Kolín nad Rýnem 2:2 (60. Kiessling, 71. Pohjanpalo - 14. Jojič, 48. Klünter), Lipsko - Bayern Mnichov 4:5 (29. z pen. a 65. Werner, 2. Sabitzer, 47. Poulsen - 17. z pen. a 84. Lewandowski, 60. Alcantara, 90.+1 Alaba, 90.+5 Robben), Mohuč - Eintracht Frankfurt 4:2 (60. Córdoba, 62. Bell, 76. Muto, 90.+3 De Blasis z pen. - 42. Hrgota, 50. Seferovic), Schalke - Hamburk 1:1 (25. Burgstaller - 90.+2 Lasogga).

Utkání Wolfsburg - Mönchengladbach bylo za stavu 1:1 přerušeno kvůli silnému dešti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články