Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň dovedla už ztracený zápas s Boleslaví k remíze. Nyní bude čekat, co na to Slavia

Plzeň – Mezi vedoucí Slavií a druhou Plzní je nyní už jen bod. Viktoria remizovala s Mladou Boleslaví 3:3 a bude doufat, že její úhlavní soupeři pokazí domácí duel s Duklou. Boleslav vedla v utkání už 3:0 – Plzeň ale vrátil do hry dvěma brankami Michael Krmenčík, aby v nastavení vyrovnal Lukáš Hejda. Utkání jsme sledovali v textovém on-line přenosu.

Zklamaní hráči Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Viktoria začala aktivně, ale větší šanci si v úvodu nevytvořila. Naopak Boleslav hned ze své první možnosti v 17. minutě otevřela skóre. Janža odvrátil Marešův přízemní centr jen těsně za vápno, kde byl volný Ljovin a proti jeho technické a umístěné střele k tyči se Bolek natahoval marně. Ruský záložník se dočkal první trefy v české lize.

Hosté chvílemi bránili v jedenácti lidech a Plzeň se proti zformované obraně těžko prosazovala. Až v 41. minutě se uvolnil Hořava a technickou ranou šajtlí těsně minul. Za tři minuty nacentroval do vápna Hubník a proti Petrželově hlavičce se vytáhl gólman Vejmola. Následně se domácí marně dožadovali penalty po zákroku Jánoše na Ivanschitze.

Plzeňský trenér Bečka o poločase hned dvakrát střídal, Pilař nahradil Kopice a Krmenčík Ivanschitze. Právě Pilař v 52. minutě kolmicí vysunul Krmenčíka, ale ten v úniku trefil jen brankáře Vejmolu. Místo vyrovnání v 58. minutě přidala pojistku Boleslav a znovu jí ke gólu pomohla domácí defenziva. Matějů odvrátil vysoký míč na hranici malého vápna, kam si naběhl Kysela a nabídnutou šanci zužitkoval střelou k tyči. 

Boleslav byla ve Štruncových sadech neskutečně efektivní a z další šance přidala třetí gól, když se v 65. minutě křížnou ranou prosadil Jánoš. Hned za dvě minuty domácí snížili. Po centru střídajícího Hájka se hlavou k tyči prosadil Krmenčík a skóroval téměř po měsíci.

Viktoria se nadechla k velkému náporu a v 79. minutě už to bylo jen o gól. Na křížný balon si naběhl Petržela a jeho centr do vápna uklidil z první do sítě svou druhou brankou v utkání Krmenčík. Plzeň pokračovala v drtivém náporu a v první minutě nastavení jej proměnila ve vyrovnání, když se z otočky trefil k tyči stoper Hejda. Druhou remízu po sobě už ale Viktoria neodvrátila.

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 3:3 (0:1)

Branky: 66. a 79. Krmenčík, 90.+1 Hejda - 17. Ljovin, 58. Kysela, 65. Jánoš. Rozhodčí: Proske - Koval, Kříž. ŽK: Mareš, Vejmola, Čmovš, Přikryl (všichni Mladá Boleslav). Diváci: 10 488.

Plzeň: Bolek - Matějů, Hejda, Hubník, Janža (63. Hájek) - Hořava, Hrošovský - Petržela, Ivanschitz (46. Krmenčík), Kopic (46. Pilař) - Bakoš. Trenér: Bečka.

Mladá Boleslav: Vejmola - Kysela (82. Pauschek), Da Silva, Stronati, Fleišman - Takács, Ljovin - Jánoš, Přikryl, Mareš (89. Mebrahtu) - Železník (77. Čmovš). Trenér: Svědík. 

Zdeněk Bečka (trenér Plzně): "Šli jsme do utkání s jasným cílem zvítězit. Prvních 15 minut jsme nezačali vůbec špatně, vytvořili jsme si pár možností, bohužel jsme je neproměnili. Pak jsme dostali z prvního vážnějšího útoku branku, což nás trošku opařilo. Ale trvalo to deset minut a pak jsme se zase do tempa dostali. Konec první půlky nebyl z naší strany špatný, škoda, že to nebylo okořeněné brankou. O poločase jsme si říkali, že tohle utkání se dá otočit. Podle toho prvních pět minut vypadalo, ale pak jsme dostali po individuální chybě gól na 0:2 a následně na 0:3. Poté jsme to stáhli na tři beky, ale já i všichni jsme věřili, že jsme to utkání schopni otočit. To kluci posledních 20 minut ukázali a skoro se nám povedlo i tu čtvrtou branku vstřelit. Za stavu 2:0 nebo 3:0 si tým myslí, že už je to hotové. Pokud se druhému týmu podaří rychle snížit a dát další kontaktní branku, tak to takhle vypadá. V titul stále věřím, musí se v něj věřit až do posledního kola. Máme před sebou ještě dvě kola, Slavia hraje ještě tři zápasy. Fotbal je takový, že se může stát cokoliv."

Martin Svědík (trenér M. Boleslavi): "Čekali jsme, že domácí do utkání vlítnou, že budou aktivní hned od začátku, což se potvrdilo. Nedařilo se nám držet míč nahoře, čelili jsme tlaku soupeře, který si vypracoval jednu dvě šance. Pak jsme zničehonic dali z prvního útoku branku a náš výkon se zlepšil. Druhou půli jsme přidali dva góly, vedli jsme 3:0 a pak přišla rozhodující pětiminutovka utkání, kdy jsme trestuhodně inkasovali na 3:1. Potřebujete přežít pětiminutovku po gólu na 3:0, nepustit soupeře do kontaktního gólu. Takhle špatně jako v posledních 30 minutách nám stopeři snad ještě nehráli, všechny góly jsme dostali po centrech. Po gólu na 1:3 Plzeň vycítila šanci, má kvalitní hráče a vše vsadila na útočnou fázi. Nám trošku došly síly, navíc jsme špatně bránili v šestnáctce. Z toho vyústilo vyrovnání. Před zápasem bychom byli s remízou spokojeni, ale když vedete 3:0 a skončí to 3:3, nemůžeme být spokojeni."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články