Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Plzeň musí k uchování naděje porazit Boleslav, Sparta cestuje do Karviné

Praha ‒ Po remíze v Jablonci už fotbalisté Viktorie Plzeň nedrží mistrovské trumfy ve svých rukou. Úřadující šampioni ztrácejí tři kola před koncem na Slavii dva body. Stíhací jízdu zahájí proti Mladé Boleslavi, která drží čtvrté místo zaručující postup do předkola Evropské ligy. Ve druhém pátečním duelu se Sparta představí v Karviné. Přímý přenos tohoto utkání sledujte od 20:05 na ČT sport.

Utkání Mladá Boleslav - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Plzeň sice na Střelnici vedla po poločase 2:0, ale ve druhé půli ztratila vítězství i výhodnější pozici v boji o titul. "Budeme chtít napravit druhý poločas v Jablonci a fanouškům se za něj omluvit výhrou. Další ztrátu už si nemůžeme dovolit a musíme čekat na zaváhání Slavie. Doufám, že přijde už teď o víkendu," uvedl kouč Zdeněk Bečka.

Mladá Boleslav se herně zvedla až pod náporem Teplic a po třech výhrách za sebou drží poslední pohárovou příčku o čtyři body před severočeským celkem. "Budeme se chtít předvést co nejlepším výkonem a vyhrát. Kvůli těmto zápasům hrajeme fotbal. Nejedeme do Plzně s tím, že bychom tam chtěli odevzdat body," prohlásil trenér Martin Svědík.

Pokud Sparta zvítězí v Karviné a Mladá Boleslav prohraje v Plzni, získají Letenští jistotu třetího místa. Výběr kouče Petra Rady vyhrál poslední tři kola. Na podzim doma soupeře porazil hladce 3:0, ale nováčka nejvyšší soutěže rozhodně nehodlá podcenit. 

"Nečeká nás lehký soupeř, Karviná už je v těch lepších vodách a už se zachránila. Myslím si, že to pro ně bude sváteční zápas a že se na nás těší. Hraje z bloku a dobře zajištěné obrany," upozornil asistent pražského mužstva Zdeněk Svoboda.

Karviná letos před vlastními příznivci potrápila Slavii i Plzeň, s nimiž prohrála pouze o gól. "Sparta má možná nějaké problémy, ale fanoušci vnímají, že přijede nejslavnější český klub. Chceme si užít fotbal ve sváteční atmosféře," uvedl karvinský trenér Jozef Weber.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články