Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sparta deklasovala Kladno a zúžila kádr pro jaro

Praha - Sparťanští fotbalisté v posledním utkáním před odletem na soustředění do Španělska vyhráli nad Kladnem 4:0. Premiérový střelecký zápis v rudém dresu zaznamenal kanadský stoper Hainault, další gól přidal útočník Holenda a definitivně si zajistil setrvání v letenském kádru pro jarní sezonu. S týmem se dnes už nepřipravoval obránce Zdeněk Pospěch, který ve středu odletí do Dánska a podepíše smlouvu s FC Kodaň.

Kladno - Sparta
autor: Stanislav Peška




Trenér Michal Bílek už také oznámil první hráče, kteří se do letenského kádru nevejdou a do Španělska neodletí: na hostování Sparta uvolní Milana Petrželu a Igora Žofčáka. Petržela zřejmě odejde do Českých Budějovic, slovenský záložník do Jablonce.
V klubu zřejmě naopak definitivně končí Radoslav Zabavník a Pavel Mareš. "O jejich budoucnosti se bude teprve rozhodovat, ale v týmu nezůstávají," uvedl letenský kouč, který s sebou bere 24 hráčů do pole a tři gólmany.

Na herní přípravu neletí také Libor Došek, kterého čeká v nejbližších dnech operace zraněného kolena. Zdravotní důvody nedovolí odcestovat na Pyrenejský poloostrov ani Martinu Zemanovi a jeho jmenovci Abrahamovi, kterému se obnovilo podzimní zranění kotníku.
Bílek hodlá sáhnout k dalším úpravám kádru i po návratu ze soustředění. "Včetně nynějších tří zraněných bude poté k dispozici 27 hráčů do pole, což je stále hodně. Další hráči ještě dostanou možnost hostovat," řekl kouč. Dnešní zápas nedohrál kvůli drobnému zranění ani útočník Miroslav Slepička, ale podle prvních informací jeho potíže nebudou vážné.
Kladenští fotbalisté na rozdíl od Sparty moc nestřídali, odpoledne čeká odpočívající hráče další přípravný zápas proti Vyšehradu.

Výsledek:
Sparta Praha - SK Kladno 4:0 (1:0)
Branky: 5. Hainault, 49. Kladrubský, 55. Jeslínek, 90. Holenda.
Sestavy:
Sparta: Grigar - Kúdela (46. Zabavník), Řepka (46. Sivok), Hainault (46. Beutel), Krob (46. Kadlec) - Slepička (25. Jeslínek), Sylvestre (46. Kladrubský), Voříšek (46. Matušovič), Limberský - Kulič (46. Holenda), Kolář (46. Vacek).
Kladno: Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Tesařík (30. Jablonský) - Vršajevič (70. Rada), Hochmeister, Holub (70. Kousal), Brunclík, Cigánek - Semerák (46. Merganc).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články