Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Liberec doma opět naděloval, "Klokany" zničili Moses s Barošem

Liberec - Jarní forma fotbalistů Liberce na stadionu U Nisy rozhodla o téměř jisté záchraně v nejvyšší soutěži. Čtvrté domácí vítězství po zimní přestávce režírovalo ofenzivní duo Ekpai Ubong Moses-Milan Baroš, které už během první půle víceméně rozhodlo o osudu utkání. Slovan nakonec porazil Bohemians 1905 jednoznačně 4:1. 

Slavící fotbalisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Severočeši triumfovali potřetí za sebou a posunuli se do horní poloviny tabulky, konkrétně na osmé místo. Naopak "Klokani" po druhé porážce za sebou zůstali třináctí. Od patnáctého Hradce Králové či šestnácté Příbrami je i nadále dělí pouze čtyři body.

Pražané přitom nezačali špatně a měli první velkou šanci. Kuchta postupoval ve třetí minutě ze strany sám na domácí branku, ale vypálil mimo. Od té doby už patřilo úvodní dějství libereckým fotbalistům, kteří ve 20. minutě otevřeli skóre. Mikula si narazil s Vůchem a po jeho centru zamířil hlavičkou přesně k tyči Moses.

O osm minut později dostali míč do sítě i hosté, ale pomezní sudí nejspíš chybně odmával ofsajd. Liberec naopak po rychlé akci zvýšil náskok, když Breiteho kolmici zužitkoval Moses, Nigerijský záložník prostřelil padajícího brankáře Fryštáka, který nastoupil místo zraněného Berkovce, a poprvé dal v české lize dva góly v jednom utkání.

Na Liberci bylo vidět, že je ve velké pohodě a minutu před přestávkou zvýšil už tak pohodlný náskok Baroš.

Brilantní asistenci si připsal stoper Karafiát. Po přestávce mohl zvýšit už na 4:0 Vůch, ale hostující gólman dobře zasáhl. Bohemians s příchodem střídajícího Jiráska přidali a soupeře zatlačili, jenže v koncovce dlouho potvrzovali, že jsou nejhůře střílejícím týmem ligy. Maškova zblokovaná rána skončila těsně nad a v 63. minutě hlavičkoval Šmíd vedle.

"Klokani" se dočkali až v 78. minutě. Rozhodčí Hrubeš zapískal spornou penaltu za Karafiátovu ruku a střídající Berger po minutě na trávníku s přehledem snížil střelou k tyči. Víc už však hráči z hlavního města nestihli a minutu před koncem počtvrté inkasovali. Spolupráci dvou střídajících hráčů zakončil po Graiciarově přihrávce Voltr.

26. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 4:1 (3:0)

Branky: 20. a 35. Moses, 45. Baroš, 89. Voltr - 78. Berger z pen. Rozhodčí: Hrubeš - Moláček, Koval. ŽK: Krch, Jindřišek (oba Bohemians). Diváci: 4947.

Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Souček - Moses, Bosančič (46. Voltr), Breite, Vůch (82. Šulc) - Baroš (69. Graiciar). Trenér: Trpišovský.

Bohemians 1905: Fryšták - Nitrianský, Krch, Šmíd, Havel - Jindřišek, Hubínek (56. Jirásek) - Martin Hašek ml., Mašek, Luts (77. Berger) - Kuchta (84. Kostka). Trenér: Martin Hašek st.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Jsme šťastní za vítězství a za to, že jsme dokázali dát hodně branek. Hodně nám pomohl první gól, který jsme vstřelili po krásné akci přes celé hřiště. Zrovna ve středu jsme tuhle akci cvičili a vyšlo nám to dokonale. Gól nás uklidnil a byli jsme v první půli produktivní. Z prvních čtyř pěti věcí jsme dokázali dát tři góly, což se nám dlouho nestalo. Malou kaňku trochu vidím ve druhém poločase. Trochu jsme ztratili střed hřiště. Nepřidali jsme čtvrtý gól, Bohemka pak měla dvě dobré příležitosti a z penalty nám to trochu zkazila. Ale výhra 4:1 nás těší, zvítězili jsme zaslouženě. Bohemka je tým maratonců s běhavými hráči a my jsme s ní v tom minimálně dokázali držet krok. Ekpaiovi to moc přeju. Dlouho jsem netrénoval afrického hráče, který by byl takhle pracovitý."

Martin Hašek (trenér Bohemians): "Měli jsme jiné očekávání, nepodali jsme kompaktní výkon. Do prvního gólu to bylo 20 minut vyrovnané z obou stran, po vstřeleném gólu se soupeř dostal hodně nahoru a u nás jsem už poté neviděl nic z toho, co se učíme. Byli jsme roztrhaní dozadu, nedařila se nám mezihra. Soupeř nás potrestal do poločasu ještě dvěma góly a tím pádem bylo o výsledku v podstatě rozhodnuto. Do druhého poločasu jsme šli s tím zaprvé neinkasovat, aby to neskončilo nějakým debaklem, který by nás mohl psychicky srazit. A zadruhé vrátit se k tomu, co jsme chtěli hrát, aby se nám vrátila část sebevědomí. To se ve druhé půli dařilo, ale v závěru jsme bohužel soupeři namazali ještě na čtvrtý gól. Mančafty okolo nás kromě Jihlavy prohrály, takže je to podobné jako před tímto kolem, akorát je odehráno o zápas víc."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články