Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Titáni z Madridu touží pootevřít finálové brány, Real hostí Atlético

Madrid - Evergreen posledních ročníků Ligy mistrů je opět tady. V semifinále milionářské soutěže totiž změří síly rivalové ze španělské metropole. Fanoušci na stadionu Santiaga Bernabéua uvidí reprízu finále z let 2014 a 2016 nebo čtvrtfinále 2015. Ze všech zmíněných bitev sice vyšel lépe Real, ale Atlético rozhodně neskládá zbraně. Přímý přenos utkání sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Marcelo se v posledních týdnech prezentuje fenomenálními výkony
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera


"Bílý balet" flirtuje s šancí stát se prvním klubem, který obhájí titul v Lize mistrů. K přepsání historických tabulek už chybí pouze dva kroky. Ve čtvrtfinále vyřadili svěřenci kouče Zinedina Zidaneho mnichovský Bayern po prodloužení domácí odvety, na což hodlají proti Atléticu navázat.    

Madridská derby jsou ovšem v LM vždy velmi vyrovnaná. V roce 2014 vyhrál finále Real 4:1 po prodloužení, ačkoli těsně před závěrečným hvizdem základní hrací doby prohrával 0:1. Ve čtvrtfinále 2015 postoupil do dalšího kola vzhledem k výsledkům 0:0 a 1:0 a loňský souboj o ušatý pohár opanoval zásluhou penaltového rozstřelu. 

"Rojiblancos" však cítí, že by tentokrát mohli slavnějšího soka pokořit. Z posledních třinácti vzájemných duelů prohráli jen dvakrát, před měsícem navíc na jeho hřišti remizovali 1:1. A věří, že podobný výsledek je hratelný i v úvodním semifinále. Zvláště když od prosince nenašli přemožitele na hřištích soupeřů už patnáctkrát za sebou.

"Máme dobrou šanci. Víme, že to bude složitý souboj pro oba celky a že budou rozhodovat detaily. Nicméně cítíme, že to tentokrát vyjde," prohlásil Saúl Niguéz, záložník Atlética. "Stejně jako naše předchozí střetnutí budou i tato velmi těžká. Musíme být maximálně koncentrovaní. Nesmíme vypustit jediný souboj," přidal Daniel Carvajal z Realu.

Komplikací pro hosty je pravá strana defenzivy. Zdravotní potíže má totiž zkušený Juanfran, ale také jeho náhradníci José Giménez a Šime Vrsajlko. Trenér Diego Simeone proto řeší rébus, koho postavit. Spekuluje se zejména o ghanském záložníkovi Thomasi Parteyovi, jenž na postu obránce zaskočil už v posledním ligovém utkání s Las Palmas.

Byl by to pro něj velmi těžký úkol, neboť právě na této straně se nejčastěji pohybuje hvězdný kanonýr domácího týmu Cristiano Ronaldo. Dvaatřicetiletý Portugalec zatížil ve čtvrtfinále konto Bayernu pěti přesnými zásahy a jako vůbec první hráč v historii Ligy mistrů pokořil hranici 100 vstřelených gólů.

Šance na postup podle redakce ctsport.cz: Real 60 % - Atlético 40 %

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články