Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň porazila před zaplněnou Doosan Arénou nebezpečnou Duklu 2:0

Plzeň - S touhou odčinit předchozí nezdar na Letné vstoupili fotbalisté Viktorie Plzeň do domácího utkání proti Dukle a po závěrečném hvizdu slavili vítězství 2:0. Potvrdili, že se jim proti celku z Julisky daří. Střelecky zazářili Petržela s Bakošem. Západočeský celek tak minimálně do nedělního večera poskočil před pražskou Slavii do čela tabulky.

Milan Petržela se raduje se spoluhráči z Plzně ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Poprvé od 25. února nastoupil v základní sestavě Plzně rakouský záložník Andreas Ivanschitz. Kromě toho poslal do hry kouč Zdeněk Bečka oproti zápasu na hřišti Sparty stopera Hájka, který nahradil vykartovaného Hubníka, pravého beka Matějů a záložníka Kopice. Bakoš se posunul na hrot a jen na lavičce zůstal nejlepší střelec Krmenčík.

Úvodních dvacet minut se spíše než šancemi hemžilo žlutými kartami, z první větší příležitosti však padl gól. Po závaru ve vápně hostí odvrátil Miloševič míč pouze k Hořavovi, jehož střelu tečoval za Radova záda Petržela.

O tři minuty později ve skluzu zasáhl Šimůnek ve vápně střelce první branky, nařízenou penaltu s přehledem proměnil kapitán Bakoš a dal sedmý gól v sezoně. Stejně jako Petržela vzpomněl zvednutými prsty k nebi na bývalého spoluhráče Františka Rajtorala.

Dukla se k první střele dostala až ve 33. minutě, Olayinkův pokus ovšem gólman Kozáčik vyrazil a míč poté uklidil do zámezí Hejda. Deset minut před přestávkou domácí zamkli soupeře v šestnáctce, jenže Hořava napálil pouze bránícího hráče.

Krátce po přestávce nacentroval z přímého kopu Mustedanagič, ale Štětina hlavou minul. Na druhé straně po Kopicově pasu nezakončil přesně Matějů. V 56. připravil Holenda tisíciprocentní šanci Olayinkovi, ten však prázdnou branku trestuhodně přestřelil.

Po hodině hry Bakoš poslal do úniku Kopice, který si efektně poradil s obráncem a jeho střelu z hranice vápna Rada vyrazil na roh. V závěru se hosté pokusili vstřelit alespoň čestnou branku, Štětina ani Olayinka nicméně skóre nezměnili.

26. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Dukla Praha 2:0 (2:0)

Branky: 21. Petržela, 25. Bakoš z pen. Rozhodčí: Franěk - Myška, Arnošt. ŽK: Bakoš, Hájek - Olayinka, Kušnír. Diváci: 10.329.

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hájek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (66. Pilař), Ivanschitz (86. Poznar), Kopic - Bakoš (76. Krmenčík). Trenér: Bečka.

Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný - Hanousek, Tetour, Mustedanagič (76. Juroška) - Miloševič (81. Bezpalec), Holenda, Olayinka. Trenér: Hynek.

Zdeněk Bečka (trenér Plzně): "Po náročném týdnu, který jsme prožili, musím hráčům vyseknout velkou poklonu. Zápas odbojovali. Byla to zasloužená výhra. Na všech hráčích, nejen na Milanovi Petrželovi, bylo vidět, co pro ně dnešní zápas znamená. Na začátku týdne jsme na tom nebyli dobře. Každý se s tím (smrtí Rajtorala, pozn. autora) vyrovnával po svém. Někdo delší dobu, někdo kratší. Kluci na to ale odpověděli sami svým výkonem. Řekli jsme si, že konec ligy budeme hrát pro Frantu. Andy Ivanschitz určitě nezklamal. Odvedl, co jsme od něj očekávali. Výborně pracoval na tréninku, nevyšlo nám utkání na Spartě, takže si šanci zasloužil. První půli jsme ztratili dost sil. Věděli jsme, že druhá půle bude těžká, protože Dukla je velmi dobře připravené mužstvo. To se potvrdilo. Měli šance, ale ty si vytvoří každý."

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Jeli jsme sem s tím, že budeme aktivní a snažit se hrát naší hru. Ale celý první poločas jsme hráli na velkém hřišti, v defenzivě a nebyli jsme na míči. Tím jsme to Viktorce usnadnili. Sbírala odražené míče a z toho pramenily i branky. Vstup do druhé půle nám vyšel, ale neproměnili jsme své šance. Jinak jsme mohli hrát o jiný výsledek. Jeden dobrý poločas proti týmu jako Plzeň prostě nestačí. Šance Olayinky mrzí, protože to byla největší šance. Kdyby to proměnil, mohli jsme to zvládnout jinak. Mohla nastartovat obrat. Taková událost (smrt Rajtorala, pozn. autora) se může na týmu podepsat různými způsoby. Lidi to zasáhne. Věřil jsem, že všichni, kdo se zápasu dnes zúčastní, to vezmou pozitivně. Zápas měl energii, kterou mít měl a která by se Františkovi líbila. Myslím, že to bylo důstojné rozloučení."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články