Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Schick dal gól a poté se zranil, Lazio i přes vymyšlenou penaltu ovládlo římské derby

Řím – Jedenáctý gól Patrika Schicka v italské Serii A přinesl Sampdorii alespoň bod z utkání na půdě FC Turín. Radost ovšem zkazilo českému útočníkovi zranění a následně i vyrovnávací trefa domácího Iturbeho. Gólem z 89. minuty přišel o vítězství také Juventus v Bergamu. S ambiciózní Atalantou remizoval 2:2. Druhý AS Řím však šanci přiblížit se nevyužil. V městském derby sice měl výhodu vymyšlené penalty, ale s Laziem prohrál 1:3. Třetí Neapol po gólu Josého Callejóna vyhrála 1:0 na hřišti Interu Milán a stáhla ztrátu na AS Řím na jediný bod.

Patrik Schick překonává Joea Harta v brance FC Turín
zdroj: AP autor: Alessandro Di Marco

Schickova hvězdná chvíle přišla ve 12. minutě. Po Linettyho průniku se na hranici pokutového území opřel bez přípravy do míče a překonal bezmocně plachtícího brankáře Joea Harta. Odchovanec pražské Sparty skóroval potřetí za sebou.

Talentovaný forvard byl však zhruba po půlhodině hry tvrdě faulován za žlutou kartu Avelarem a možná i následkem tohoto zákroku si přivodil zranění ramene. Nakonec musel krátce po změně stran vystřídat. Ve 47. minutě ho nahradil Budimir a Sampdoria nejtěsnější náskok neuhájila. Po chybě obránce Reginiho totiž vyrovnal Iturbe.

Lazio otevřelo skóre v 12. minutě, poté co Milinkovič-Savič předložil míč Keitovi a ten jej poslal mezi nohama obránce Emersona přízemní střelou k tyči. V 36. minutě mohl zvýšit Parolo, jeho pokus ale vytáhl gólman Szczesny na roh.

Na konci poločasu nařídil sudí Orsato penaltu pro AS poté, co Strootman přifilmoval pád ve vápně. Pokutový kop skákavou střelou proměnil kapitán De Rossi, jenž se v římském derby trefil po osmi letech. Po změně stran mohl dokonat obrat Džeko, gólman Strakosha ale včas zasáhl.

Na druhé straně byl úspěšnější Basta, jehož tečovaná střela skončila v bráně a srbský fotbalista oslavil premiérový ligový zásah v dresu Biancocelesti, u nichž působí od léta 2014. Pět minut před koncem definitivně rozhodl o výhře Lazia po brejku Keita, který nastřílel v posledních dvou zápasech pět branek. V nastavení ještě obdržel červenou kartu za ostrý zákrok obránce AS Rüdiger.

Neapol od začátku stvrzovala, že má v poslední době lepší formu než milánský Inter. Mertensovy dvě šance ještě brankou neskončily, v závěru poločasu ale namazal domácí obránce Nagatomo Callejónovi a ten měl lehkou práci se zakončením. Španělský útočník se v této sezoně podílel na 21 brankách Neapole: 11 jich dal a na deset přihrál.

Po změně stran mohl dvakrát zvýšit náskok Neapole Insigne, Handanoviče ale nepřekonal. Hosté zaznamenali osmý zápas po sobě bez porážky a první výhru na půdě Interu od října 2011. Inter prodloužil sérii bez vítězství na šest zápasů. 

"Starou dámu" obral o čtvrtou ligovou výhru za sebou Freuler, jehož první pokus Buffon vyrazil, ale dorážku už zneškodnit nedokázal. Favorizovaní hosté přitom v poločase prohrávali a k srovnání jim pomohl vlastní gól soupeře. Následně skóre otočil Alves, jenže švýcarský záložník Freuler stanovil konečný stav 2:2. 

Boloňa porazila Udine jednoznačně 4:0, na čemž se dvěma góly podílel Destro, který se na domácím stadionu trefil poprvé od 20. listopadu. Krom něj se do střeleckých statistik zapsal Taider, u jehož branky asistoval Ladislav Krejčí.

Bývalý záložník pražské Sparty odehrál celý zápas a v páté minutě skóroval, jeho gól ale nebyl uznán pro ofsajd. Na 4:0 upravil vlastním gólem Danilo, jehož spoluhráč Jakub Jankto opustil hřiště po prvním poločase.

Palermo ukončilo desetizápasovou sérii bez výhry, a zabránilo tak již jistému sestupu. Fiorentinu po gólech Diamantiho a Aleesamiho porazilo 2:0. Sicilský klub ztrácí čtyři kola před koncem deset bodů na sedmnácté Empoli, které podlehlo 1:3 Sassuolu.

V boji o záchranu pokračuje také Crotone, které popáté v řadě bodovalo. S AC Milán si připsalo cennou remízu 1:1 a za Empoli zaostává o čtyři body. Těžký závěr sezony prožije též FC Janov, který je po prohře 1:2 s Chievem Verona před Empoli stále pouze o bod.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:

Atalanta Bergamo - Juventus Turín 2:2 (45. Conti, 89. Freuler - 51. vlastní Spinazzola, 83. Alves), FC Turín - Sampdoria Janov 1:1 (79. Iturbe - 12. Schick), AS Řím - Lazio Řím 1:3 (45. De Rossi z pen. - 12. a 85. Keita, 50. Basta), Boloňa - Udine 4:0 (2. a 59. Destro, 45.+1 Taider, 68. vlastní Danilo), Cagliari - Pescara 1:0 (23. Joao Pedro z pen.), Crotone - AC Milán 1:1 (8. Trotta - 50. Paletta), Empoli - Sassuolo 1:3 (24. Pucciarelli z pen. - 20. Peluso, 34. Matri, 57. Duncan), FC Janov - Chievo 1:2 (43. Pandev - 60. Bastien, 70. Birsa), Palermo - Fiorentina 2:0 (32. Diamanti, 90. Aleesami), Inter Milán - Neapol 0:1 (43. Callejón). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články