Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Olomouc se přiblížila postupu, zvítězil i ostravský Baník

Praha – Oslavy postupu fotbalistů Olomouce do první ligy budou ještě chvíli muset počkat. Sigma, která porazila Sokolov 2:0, mohla mít jistotu návratu mezi elitu v případě prohry Opavy. Třetí Slezané ale zvítězili na půdě Táborska 2:1. Tři body si připsal také druhý Baník Ostrava, jenž triumfoval na hřišti Žižkova 1:0. O soutěž níže do MSFL naopak míří fotbalisté Prostějova, kteří prohráli v Pardubicích 0:5 a na posledním šestnáctém místě mají na záchranu nesmazatelnou ztrátu 16 bodů. Třinec v dohrávce zdolal Frýdek - Místek. 

Radost olomouckých hráčů
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Ostrava  se po výhře 1:0 na Žižkově opět přiblížila návratu do nejvyšší soutěže. Baníku patří druhá postupová pozice s osmibodovým mankem na vedoucí Olomouc. Stejný odstup má ostravský celek od třetí Opavy, jejíž dnešní prohra může zajistit Olomouci postup do první ligy.

O výhře Pardubic rozhodl dvěma góly Petráň, který otevřel skóre zápasu střelou z dálky v první minutě. Po devíti minutách hry už domácí vedli 3:0, když se prosadili i Jeřábek s Fouskem.

Mizerný vstup do utkání odnesl střídáním brankář Prostějova Neoral, ale ani jeho nástupce Halouska si nevedl o moc lépe. V 36. minutě ho překonal Kudrna a vzápětí Petráň. 

Na zbývající sestupové příčce jsou patnácté Vítkovice, které však díky výhře 1:0 nad Ústím nad Labem snížily náskok čtrnáctého Sokolova na jediný bod. Opava nastoupila k utkání proti Táborsku s vědomím, že pokud nezaboduje, bude mít Olomouc jistý postup. Naděje Sigmy ale vzaly za své, protože ve 29. minutě poslal pohárového finalistu do vedení Hrabina a v 55. minutě přidal z penalty pojistku Schaffartzik. Jihočeši stihli pouze v závěru snížit Dordevičem. 

Sigma rozhodla o výhře už během první půle. Ve 23. minutě otevřel skóre Jan Štěrba, který po rohovém kopu poslal míč z voleje nechytatelně pod břevno a druhý gól vstřelil o dvanáct minut později Tomáš Chorý. Třetí zásah mohl přidat nejlepší střelec soutěže Jakub Plšek, ale těsně před odchodem do kabin nedal penaltu.

V dohrávce překonal Třinec soupeře z Frýdku - Místku

Fotbalisté Třince v dohrávce 25. kola porazili okresního rivala Frýdek-Místek 2:1 a doma si připsali šesté vítězství za sebou. Naopak hosté nebodovali popáté z posledních šesti utkání. Derby se původně mělo hrát v sobotu, ale bylo odloženo kvůli nezpůsobilému terénu na stadionu Rudolfa Labaje.

Třinec výborně začal a v úvodní čtvrthodině si díky Dedičovi a Motyčkovi vypracoval dvoubrankové vedení. Frýdečtí ve 35. minutě snížili po trefě Literáka, ale domácí už těsný náskok udrželi, přestože závěr dohrávali bez kapitána Krišta, který byl v 85. minutě vyloučen po druhé žluté kartě. Třinci patří v tabulce osmé místo, Frýdek-Místek je třináctý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Sokolov

25. kolo druhé fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - Baník Sokolov 2:0 (2:0)

Branky: 23. Štěrba, 35. Chorý. Rozhodčí: Severýn - Dobrovolný, Batík. ŽK: Manzia - Čermák. Diváci: 1594.

Viktoria Žižkov - Baník Ostrava 0:1 (0:1)

Branka: 8. Hrubý. Rozhodčí: Příhoda - Melichar, Vlček. ŽK: Šandera, Pavlata - Nerad, Stáňa. ČK: 90.+1 Stáňa. Diváci: 4010. 

Pardubice - Prostějov 5:0 (5:0)

Branky: 1. a 37. Petráň, 5. Jeřábek, 9. Fousek, 36. Kudrna. Rozhodčí: Mrázek - Kožár, Urban. Bez karet. Diváci: 669. 

Varnsdorf - Znojmo 2:1 (1:0)

Branky: 9. Daníček, 65. Lischka - 89. Motal. Rozhodčí: Machálek - Hájek, Horák. ŽK: Kozma, Durdevič, Daníček - Nepožitek. Diváci: 410.

Vítkovice - Ústí nad Labem 1:0 (0:0)

Branka: 64. Mišinský. Rozhodčí: Ardeleánu - Kubec, Polák. ŽK: Fiala, Květon - Kateřiňák, Šnirc. Diváci: 476.

Táborsko - Opava 1:2 (0:1)

Branky: 78. Dordevič - 29. Hrabina, 55. Schaffartzik z pen. Rozhodčí: Berka - Vodrážka, Petřík. ŽK: Džafič, Zavadil, Hanzlík, Běloušek - Radič, Smola, Mozol. Diváci: 713.

Třinec - MFK Frýdek-Místek 2:1 (2:1)

Branky: 8. Dedič, 14. Motyčka - 35. Literák. Rozhodčí: Ginzel - Poživil, Flimmel. ŽK: Benetka, Stříž, Krišto, Motyčka, Hošek, Ižvolt - Šumský, Švrček. ČK: 85. Krišto. Diváci: 627.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy