Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jihlava rozstřílela Brno a opustila sestupové pozice

Jihlava - Velmi důležitý triumf si v předehrávce 26. kola připsali fotbalisté Vysočiny Jihlava. Před vlastními příznivci navázali na senzační skalp pražské Sparty a deklasovali brněnskou Zbrojovku. Po bezbrankové první půli zatížili konto moravského rivala třemi přesnými zásahy, zvítězili 3:0 a poskočili na čtrnácté místo ligové tabulky. 

Utkání Jihlava - Brno
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Záchranářské derby nabídlo v úvodní čtvrthodině opatrnou podívanou. Za vytrvalého deště si první gólovou šanci vytvořila po šestnácti minutách Jihlava. Popovič oslovil na malém vápně Zoubeleho, který však svým pokusem nechal vyniknout hostujícího brankáře.

Z následného rohu poslal odražený míč zpět do vápna Vaculík, našel přesně hlavu osamoceného Ikauniekse, jenže nejlepší střelec Vysočiny selhal a z malého vápna trefil pouze břevno prázdné branky.

Lotyšský kanonýr si mohl napravit reputaci jedenáct minut před přestávkou, když ze strany postupoval sám na Melichárka, ale v rozhodující chvíli si míč ukopl a vůbec nezakončil.

Skóre se měnilo až v úvodu druhé půle. Po rohovém kopu a závaru v pokutovém území otevřel skóre přesnou hlavičkou k tyči domácí Zoubele. Vzápětí mohl vyrovnat Řezníček. Přízemní centr ovšem poslal vysoko nad branku.

Na druhé straně minul Vaculíkův centr v jasné pozici Zoubele, což nicméně Jihlavu příliš mrzet nemuselo. Druhý gól přidala patnáct minut před koncem. Vaculík poslal míč z přímého kopu k Fulnekovi, který překonal Melichárka a oslavil premiérovou trefu v lize.

Brno poté vsadilo vše na ofenzivu a Vysočina hrozila z kontrů. Ikaunieks sice svou druhou šanci neproměnil, ale do třetice už síť rozvlnil. Po nezištné přihrávce Fulneka mu stačilo trefit prázdnou branku. Jihlava tak zaznamenala nejvyšší ligovou výhru v sezoně.

26. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 3:0 (0:0)

Branky: 49. Zoubele, 75. Fulnek, 89. Ikaunieks. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hrabovský. ŽK: Polák (Brno). Diváci: 2249.

Jihlava: Rakovan - Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Urdinov - Vaculík (84. Batioja), Zoubele - Fulnek, Ikaunieks (90. Rosa), Popovič - Rabušic (72. Dvořák). Trenér: Jinoch.

Brno: Melichárek - Šural, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Polák, Zavadil - Ashiru (63. Lutonský), Tašči, Přichystal - Řezníček. Trenér: Habanec.

Josef Jinoch (trenér Jihlavy): "Jsem rád, že se nám povedlo napravit vystoupení na Dukle a zvládnout duel s Brnem. Měli jsme problém s bráněním krajních prostorů, odkud se Brno dostávalo do šancí. Šance ale byly na obou stranách, my jsme v první půli měli také dvě tři šance. Bylo trestuhodné, že jsme je neproměnili. Nabádali jsme hráče, aby vytrvali v úsilí, a myslím, že jsme si to vítězství zasloužili. Věřím, že nám tohle vítězství pomůže a hráči v příštím kole odvedou takový výkon jako dnes. Víme, že jsme venku ještě nevyhráli a zkusíme to v Mladé Boleslavi změnit."

Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Cloumá mnou obrovské zklamání z předvedeného výkonu a nasazení v osobních soubojích. Je to obrovská ostuda prohrát tady 0:3. Takový obrovský výkyv v našem výkonu jsem na jaře ještě nezažil. Jediný, kdo snesl měřítko, byl Přichystal. Všechny ty řeči jsme si nechali v kabině a na hřišti jsme to nepoužili. Hráčům jsem vyčinil už o přestávce. Pak jsem je tam nechal, ať si to vyříkají mezi sebou. Druhý poločas byl ale ještě horší, už proto, že jsme inkasovali tři branky. Zaměřili jsme se v týdnu na obranné standardky, ale Jihlava využila naší nezodpovědnosti při bránění a dala z nich dvě branky. Situace je vážná, je to pro nás velké ohrožení. Je potřeba nastartovat všechny zdravé buňky k tomu, aby Zbrojovka zůstala v lize. Zítra mám schůzku s majitelem, kde to budeme řešit. Budeme se bavit o všem, hlavně s klidnou hlavou. Další zápas se Zlínem je prakticky o život."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články