Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň při zápase s Duklou uctí Rajtorala, vyřadí jeho číslo 27

Plzeň - Dres s číslem 27 už ve fotbalové Plzni nikdo neoblékne. Západočeský klub tím připomene svého bývalého hráče Františka Rajtorala, který právě toto číslo ve Viktorii nosil a v sobotním ligovém utkání s Duklou Praha je oficiálně vyřadí. Památku bývalého reprezentanta, který o víkendu spáchal v Turecku sebevraždu, uctí před výkopem všech osmi zápasů nadcházejícího 26. kola nejvyšší soutěže kluby minutou ticha či potlesku.

Sport
zdroj: ČT4

Po Rajtoralově letním odchodu převzal od zimy číslo 27 rakouský záložník Andreas Ivanschitz, který posílil Viktorii v lednu. "Pochopitelně se ho vzdávám. Je to pro mě to nejmenší, jak můžu Františka uctít," uvedl Ivanschitz, který bude nově oblékat dres s číslem 33.

Rajtorala si v nadcházejícím kole připomenou před zápasy fanoušci na všech prvoligových i druholigových stadionech. "Všude bude uctěna hráčova památka. Ve Štruncových sadech jsme se rozhodli i po domluvě s fanoušky pro minutu potlesku," řekl mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

"František Rajtoral zanechal v historii samostatné české ligy nesmazatelnou stopu. Byl hráčem i člověkem, který svým přístupem a bojovností inspiroval velké množství lidí. Pro ligový i celý český fotbal je jeho odchod obrovskou ztrátou. Věřím, že všechny profesionální kluby důstojně uctí jeho památku," doplnil předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Lidé budou moci v sobotu vzpomenout na Rajtorala i na pietním místě před recepcí Doosan areny, kam fanoušci od nedělního večera nosí květiny, svíčky i další předměty vztahující se k zesnulému obránci. Večerní zápas s Duklou je už téměř vyprodaný, v prodeji zbývá posledních 100 vstupenek.

"Znovu musím říci, že i po několika dnech stále nic nezmírnilo bolest, kterou cítí všichni, kteří se o této smutné zprávě dozvěděli. Ještě jednou bych rád poděkoval všem, kteří uctili či uctí památku Františka vhodným a citlivým způsobem," uvedl místopředseda Ligové fotbalové asociace a plzeňský generální manažer Adolf Šádek.

Rajtoral oblékal dres Viktorie s půlroční přestávkou od roku 2009 do loňského podzimu. Podílel se na zisku čtyř plzeňských titulů a dvakrát si zahrál skupinu Ligy mistrů. Naposledy působil v Gaziantepsporu, kde se v neděli oběsil ve svém bytě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články