Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Zeman dodrží smlouvu, po očekávaném sestupu zůstane koučem Pescary

Pescara - Pondělní porážka 1:4 s favorizovaným AS Řím definitivně zpečetila pád Pescary do Serie B. Českému trenérovi Zdeňku Zemanovi, který se posledního mužstva italské nejvyšší soutěže ujal začátkem letošního roku, tak zázrak nevyšel. Bezprostředně po sestupu však potvrdil, že v klubu zůstane i pro příští sezonu. 

Zdeněk Zeman
zdroj: AFLO autor: Maurizio Borsari

"Věděl jsem, proč jdu do Pescary, a určitě to nebylo kvůli tomu, abych udělal zázrak za tři měsíce na počkání," uvedl s nadhledem Zeman.

Devětašedesátiletý kouč převzal "Delfíny" v polovině února. Tým měl tehdy pouhých devět bodů z 24 ligových zápasů a jen minimální naději na záchranu. Ihned po jeho příchodu zvítězil 5:0 nad Janovem, ale z následných osmi kol vytěžil jen dva body a pět utkání před koncem ligy už nemá ani teoretickou naději.

"Když jsem přišel, hráči a vlastně všichni byli smířeni se sestupem. Já jsem nabídku přijal, protože jsem s Pescarou v minulosti vyhrál druhou ligu a vím, že je v klubu chuť profesionálně pracovat,“ prohlásil rodák z Prahy.

"Záchrana se nepovedla, nicméně nechceme končit poslední, takže motivace pořád je. Povedlo se mi ale pozitivně změnit mentalitu kluků. Beze strachu jsme se utkali s Juventusem Turín nebo AC Milán," doplnil ostřílený kouč, který v minulosti vedl například AS Řím, Lazio, Neapol, Cagliari, Fenerbahce Istanbul, CZ Bělehrad či Lugano.

Zeman věří, že v příští sezoně naváže s Pescarou na ročník 2011/12, kdy s ní Serii B vyhrál. Ofenzivně laděný celek tehdy nastřílel rekordních 90 gólů. "Budeme se snažit být konkurenceschopní. Bude to jiná soutěž a my si potřebujeme udržet to, co bylo dobré v této sezoně," dodal Zeman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články