Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sevilla zdolala Granadu a útočí na třetí místo, Griezmann vstřelil stý gól

Madrid ‒ Fotbalisté Sevilly porazili ve 33. kole La Ligy Granadu 2:0 a nadále útočí na třetí Atlético Madrid, které drží poslední přímé postupové místo do Champions League. "Rojiblancos" zvítězili v Barceloně proti Espaňolu 1:0 gólem francouzského kanonýra Griezmanna. V bitvě o pohárovou Evropu nezaváhal ani Villarreal nebo San Sebastian. Šlágr kola mezi Realem Madrid a Barcelonou opanovali hosté a dotáhli "Bílý balet" v čele soutěže.

Radost fotbalistů Sevilly
zdroj: EFE autor: Julio Munoz

Granada ještě v této sezoně venku nezvítězila. V sedmnácti utkáních jen čtyřikrát remizovala a neuspěla ani v Seville, i když ta za sebou nemá povedené období, neboť z předchozích pěti duelů vytěžila jen pět bodů.

Hráčům andaluského celku vyšly začátky obou poločasů. Pokaždé se trefil brazilský středopolař Ganso, čímž stanovil konečné skóre 2:0. Atlético poté bleskově zareagovalo a drží si před Sevillou v boji o třetí místo náskok tří bodů.

Záchranářská bitva mezi poslední Osasunou a osmnáctým Gijónem skončila 2:2, přestože tým z Pamplony ještě deset minut před koncem vedl 2:0. Poté se ovšem krátce po sobě prosadili Roberto Canella a Carlos Castro. Domácí potvrdili, že mají nejhorší obranu ze všech klubů hrajících v pěti nejprestižnějších evropských soutěžích ‒ v lize inkasovali už 75 branek.

Villarreal si poradil s Leganésem 2:1 a zůstane i po 33. kole na pátém místě. Hosté sice dokázali v 90. minutě vyrovnat zásluhou Guerrera, ale v nastaveném čase rozhodl svým druhým gólem v zápase ostrostřelec Bakambu.

San Sebastian udržel po dvou měsících čisté konto a zvítězil nad La Coruňou 1:0. V tabulce je na pohárové šesté pozici, sedmé Bilbao ale ztrácí jen dva body a má k dobru pondělní duel v Eibaru.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:

FC Sevilla - Granada 2:0 (2. a 46. Ganso), Málaga - Valencie 2:0 (36. Recio, 40. Ramírez), Villarreal - Leganés 2:1 (68. a 90.+2 Bakambu - 90. Guerrero), Pamplona - Gijón 2:2 (19. vlastní Mere, 72. Kodro - 79. Canella, 81. Castro), Espaňol Barcelona - Atlético Madrid 0:1 (73. Griezmann), San Sebastian - La Coruňa 1:0 (28. Willian José), Vigo - Betis Sevilla 0:1 (54. Brašanac), Las Palmas - Alavés 1:1 (44. Boateng - 61. Ibai Gómez), Real Madrid - FC Barcelona 2:3 (28. Casemiro, 86. Rodríguez - 33. a 90.+2 Messi, 73. Rakitič), Eibar - Bilbao 0:1 (90.+3 Raúl García).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články