Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Postupové déjà vu? Barcelona věří v další zázrak, potřebuje ho i Dortmund

Praha - V osmifinále dokázali "nemožné". O kolo později jsou v podobně složité pozici. Fotbalisté FC Barcelona přivítají po úvodním debaklu 0:3 turínský Juventus a pokusí se znovu vyřazovací dvojzápas otočit. Ve druhém středečním duelu bude domácí Monako hájit nadějný náskok proti Dortmundu, který před týdnem porazilo 3:2. Textový on-line přenos utkání FC Barcelona - Juventus Turín sledujte od 20:45 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Lionel Messi obchází brankáře Gianluigiho Buffona
zdroj: REUTERS autor: Stefano Rellandini

FC Barcelona - Juventus Turín

V prvním vzájemném střetnutí na Apeninském poloostrově vyhořeli. Před odvetou však zůstávají pozitivně naladěni. "Musíme věřit, že to můžeme dokázat. Máme proti sobě jiného soupeře, ale Barcelona je stále stejná. Musíme odevzdat na hřišti absolutní maximum, a když vše půjde dobře, bude tu druhý comeback," řekl útočník Neymar.

Katalánský velkoklub spoléhá mimo jiné na kouzlo stadionu Camp Nou, kde vyhrál patnáct utkání Ligy mistrů v řadě. "Bude to mít podobné rysy jako zápas s PSG. Pokud dá Juventus gól, budeme muset skórovat pětkrát. Uděláme, co půjde, abychom zažili další historickou noc," prohlásil barcelonský kouč Luis Enrique. 

Juventus v letošním ročníku LM ještě nenašel přemožitele. S pouhými dvěma inkasovanými góly má navíc nejlepší obranu. V italské Serii A suverénně kraluje, aktuálně drží náskok osmi bodů před druhým AS Řím a míří za šestým titulem za sebou. Přesto zůstávají hráči "Staré dámy" před čtvrtfinálovou odvetou pokorní.

"Nevím, jestli bude vedení 3:0 dostatečné. Musíme hrát stejně jako v prvním zápase u nás. Barcelona proti PSG ukázala, že je schopna dělat zázraky, takže musíme zůstat nohama na zemi. Budeme se snažit dát gól, což bude potřeba k tomu, abychom šli dál," uvedl Gonzalo Higuaín, střelec 29 soutěžních branek v této sezoně.

AS Monako - Borussia Dortmund

Úvodní měření sil mezi Dortmundem a Monakem výrazně poznamenal bombový útok na autobus BVB, při němž utrpěl zranění paže obránce Marc Bartra. Utkání bylo kvůli zmíněnému incidentu o den odloženo a domácí poté lídrovi francouzské ligy podlehli 2:3. Před odvetou proto rozhodně nejsou v ideální pozici.

"Nejsme snílci. Víme, že šance na postup není velká. Ale pořád tu je. Rozhodně neztrácíme víru," řekl trenér vestfálského mužstva Thomas Tuchel. V odvetě může na rozdíl od úvodního duelu počítat s klíčovým záložníkem Marco Reusem, který se během vítězné generálky s Frankfurtem (3:1) vrátil po zranění.

Monako začalo cestu LM už ve 3. předkole a nyní ji může dotáhnout až do semifinále, kde bylo naposledy v roce 2004. "Je příjemné nastupovat doma s náskokem. Ale víme, co Dortmund v útoku dokáže," varoval trenér Leonardo Jardim před nejlepší ofenzivou soutěže. Borussia totiž nastřílela v tomto ročníku Ligy mistrů už 27 branek.

Víkendový test před vlastními příznivci knížecí klub zvládl. S předposledním Dijonem sice dlouho prohrával, ale po změně stran dokázal brankami Dinara a Falcaa převážit misky vah na svou stranu. Ligue 1 stále vévodí s náskokem tří bodů před pařížským Saint Germain. Třetí Nice je o další bod zpět.    

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články