Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Isco spasil Real, Messi režíroval triumf Barcelony

Madrid - Real Madrid otočil zápas na hřišti Gijónu a zvítězil 3:2. Rozhodl o tom v poslední minutě Isco, který si v utkání připsal hned dvě branky. "Bílý balet" vede tabulku o tři body před Barcelonou, jež zvítězila stejným poměrem nad San Sebastianem. Real má navíc zápas k dobru. Atlético Madrid porazilo poslední Osasunu jasně 3:0 a i po 32. kole zůstane na třetím místě tabulky před Sevillou. Ta remizovala 0:0 na hřišti Valencie. 

Isco se raduje z branky se spoluhráči
zdroj: Reuters autor: Eloy Alonso

Trenér Realu Zinedine Zidane dal po náročném čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov volno mnoha hvězdám v čele s Cristianem Ronaldem. A favorit měl s osmnáctým Gijónem od začátku problémy.

Ve 14. minutě otevřel skóre po Vesgově povedené přihrávce Čop, na což zareagoval během tří minut Isco. Krátce po změně stran vrátil domácím vedení Vesga, na druhé straně rovněž hlavou vyrovnal v 59. minutě Morata.

Real pak soupeře zatlačil a výsledkem byl rozhodující gól, který dal přízemní střelou zpoza vápna k tyči Isco. Jeho tým bodoval v devátém zápase po sobě. Gijón potřetí v řadě prohrál a na nesestupové pozice ztrácí pět bodů.

Lionel Messi
zdroj: Reuters autor: ALBERT GEA

První poločas na stadionu Camp Nou nabídl divákům střeleckou podívanou. V 17. minutě po Suárezově přihrávce otevřel skóre přízemní střelou Messi a o dvacet minut později argentinský kanonýr z dorážky navýšil náskok Barcelony.

Závěr poločasu byl ale hektický. Na 2:1 snížil San Sebastian se štěstím poté, co Martínez nastřelil míč do barcelonského stopera Umtitiho a od něj se míč odrazil do branky. Vzápětí vrátil domácím dvoubrankový náskok Alcácer, avšak na 3:2 ihned snížil po zaváhání obrany katalánského klubu Prieto. 

Atlético od začátku duelu s Osasunou splňovalo roli favorita a došlo si pro pohodlné vítězství. Po půlhodině hry otevřel skóre Ferreira Carrasco a tentýž hráč zvýšil krátce po změně stran na 2:0. V 61. minutě definitivně rozhodl obránce Luis, který všechny tři góly v této sezoně vstřelil v dubnu.

Ferreira Carrasco měl v závěru možnost zkompletovat hattrick, neproměnil však penaltu, stejně jako o minutu později spoluhráč Partey. Atlético poosmé za sebou bodovalo, Osasuna naopak nenavázala na předchozí dvě výhry a na sedmnáctý Leganés ztrácí deset bodů.

Zápas Mezi Sevillou a Valencií nabídl spoustu šancí na obou stranách, žádná z nich však neskončila gólem. Nejblíže byl v 16. minutě sevillský Stevan Jovetič, který ve vyložené šanci trefil pouze tyč. Míč do brány nedoputoval ani po hlavičce domácího Munira, jeho pokus vykopl z brankové čáry hostující obránce Mariano. Valencie nedokázala natáhnout sérii tří vyhraných zápasů. Sevilla čeká na venkovní vítězství už čtyři utkání.

Espaňol Barcelona vyhrál na půdě Leganés 1:0. O jediný přesný zásah se postaral ve druhé minutě nastavení Léo Baptistao, jenž po rychlém brejku elegantně přeloboval brankáře Herrerína. 

Alavés šel do utkání s Villarrealem po sérii tří porážek, při nichž navíc ani jednou neskóroval. Favorita přesto dokázal zaskočit a zvítězil 2:1. V závěru prvního poločasu skórovali domácí Ibai Gómez a Ely, za "Žlutou ponorku" stačil už jen v 69. minutě snížit kanonýr Bakambu.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:

La Coruňa - Málaga 2:0 (47. Joselu, 67. Mosquera), Gijón - Real Madrid 2:3 (14. Čop, 50. Vesga - 17. a 90. Isco, 59. Morata), Atlético Madrid - Pamplona 3:0 (30. a 47. Ferreira Carrasco, 61. Luis), FC Barcelona - San Sebastian 3:2 (17. a 37. Messi, 44. Alcácer - 42. vlastní Umtiti, 45.+1 Prieto), Leganés - Espaňol Barcelona 0:1 (90.+2 Baptistao), Valencie - FC Sevilla 0:0, Betis Sevilla - Eibar 2:0 (2. Martin, 89. Ceballos), Granada - Vigo 0:3 (23. Jozabed, 74. Marcelo Díaz, 76. Beauvue), Alavés - Villarreal 2:1 (35. Ibai Gómez, 45. Ely - 69. Bakambu).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články