Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Jihlava přivítá s novým koučem Spartu, Boleslav vyzve Bohemians

Praha – Utkání vedoucích mužstev - Plzně a Slavie - jsou na programu zítra, respektive v pondělí. O zajímavé souboje však není nouze ani dnes. Sparta zvládla v minulém kole přestřelku s Brnem a cestuje do Jihlavy, která poprvé nastoupí pod vedením trenéra Josefa Jinocha. Mladá Boleslav přivítá v repríze čtvrtfinále MOL Cupu vršovické Bohemians. Přímý přenos utkání Vysočina Jihlava – Sparta Praha sledujte od 19:45 na ČT sport.

Aleš Čermák
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Letenští se proti Zbrojovce dočkali první výhry od nástupu kouče Petra Rady, kterou touží na půdě o záchranu bojující Jihlavy potvrdit. Sebevědomí jim může zvednout i více než pozitivní vzájemná bilance. S Vysočinou totiž v lize ještě neprohráli, v posledních pěti zápasech dokonce neinkasovali jediný gól.

Domácího trenéra Jinocha tak čeká ostrá premiéra v nejvyšší soutěži. "Pro výkon hráčů a atmosféru utkání je vždy lepší hrát s týmy, co jsou nahoře. Sparta je na začátek krásný soupeř. Věřím, že každý z našich hráčů se bude chtít ukázat a podat maximální výkon. Snad bude naší výhodou, že vlastně budeme moci pouze překvapit," řekl Jinoch.

Vedení celku z hlavního města očekává nemilosrdnou řež od začátku do konce. "Musíme počítat, že s trenérskou změnou dojde i ke změně přístupu hráčů, kteří mohou zasáhnout do zápasu. Čeká nás každopádně bitva, boj o druhé míče a velmi nepříjemný soupeř," uvedl sparťanský asistent Zdeněk Svoboda.

Mladou Boleslav čekají "Klokani", Zlín hostí rozjeté Teplice

Mužstvo z města automobilů se podruhé během deseti dnů střetne s Bohemians 1905. Čtvrtfinálové drama v MOL Cupu rozhodl až penaltový rozstřel, ve kterém byli úspěšnější fotbalisté středočeského celku. 

"Bohemka sem přijede vyhrát a pomstít se za vyřazení z poháru. Pro ně je každý bod zlatý, navíc mají nového trenéra," prohlásil obránce domácích Patrizio Stronati.

V souboji o 5. místo nastoupí Zlín proti Teplicím. "Nemusím zdůrazňovat obrovskou důležitost zápasu. K úspěchu potřebujeme zlepšit kombinační souhru. V minulém kole jsme doplatili na nepřesnosti v přechodové fázi. Pokud chceme proti Teplicím uspět, musíme se jich vyvarovat," uvedl Bohumil Páník, trenér Fastavu.

Na opačném konci tabulky se poslední Příbram pokusí proti nováčkovi z Karviné znovu oživit záchranářské naděje a "remízový král" z Brna změří síly s ambiciózním Jabloncem.

Sobotní program 1. fotbalové ligy:

15:00, Brno - Jablonec

17:00, Příbram - Karviná

17:00, Zlín - Teplice

17:30, Mladá Boleslav - Bohemians 1905

20:15, Jihlava - Sparta Praha (ČT sport)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články