Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Anderlecht se pokusí zaskočit Manchester, ve hře jsou i dva Češi

Praha – Evropská liga dospěla do čtvrtfinále a největším favoritem zůstává Manchester United. Anglický klub, který zatím soutěží proplouvá bez výraznějších problémů, zajíždí na půdu Anderlechtu Brusel. Mezi osmičku nejlepších se nečekaně probojoval také Genk, jehož barvy bude proti Celtě Vigo hájit český obránce Jakub Brabec. Šanci nastoupit má také Václav Černý z Ajaxu. Přímý přenos utkání Anderlecht Brusel – Manchester United sledujte od 20:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Juan Mata se raduje z gólu do sítě FK Rostov
zdroj: ZUMA autor: Matt Mcnulty

Anderlecht Brusel - Manchester United

Trenér hostí José Mourinho vyhlásil, že prioritou pro zbytek sezony je triumf v Evropské lize. K tomu však musí "Rudí Ďáblové" překonat ještě tři překážky. První z nich bude Anderlecht Brusel.

Belgický celek prošel do čtvrtfinále přes APOEL po dvou hubených výhrách 1:0 a na pevnou defenzivu bude znovu spoléhat. V součtu s Jupiler League inkasoval jediný gól během posledních pěti duelů.

United posledně ukončili putování FK Rostov, přemožitele pražské Sparty. Na diskutabilním ruském terénu uhráli nejprve remízu 1:1 a postup stvrdili domácí výhrou 1:0, kterou zařídil Juan Mata.        

"Fialky" už v minulosti jednou dokázaly anglické mužstvo porazit. Před více než šestnácti lety vyhrály ve skupině LM před vlastními příznivci 2:1. Tentokrát by však bylo zaváhání Manchesteru překvapením.

Ajax - Schalke 04

V amsterdamské aréně lze očekávat vyrovnaný souboj. Účast záložníka Václava Černého je zatím nejistá. Český talent sice naposledy v nominaci Ajaxu chyběl, ale hattrickem za rezervu si řekl o šanci.

Schalke zatím sezona v bundeslize nevychází a je až desáté. Potenciální triumf v EL proto vnímá jako poslední šancí k účasti na evropské scéně pro příští sezonu.

Z posledních pěti zápasů ve druhé nejprestižnější soutěži starého kontinentu ovšem vyhrálo jediné a v Nizozemsku se bude muset zlepšit. Ajax totiž ze sedmnácti utkání v roce 2017 našel přemožitele pouze jednou.  

Celta Vigo - Genk

Pro Genk znamenala už osmifinálová účast zápis do klubových dějin. V belgickém derby proti Gentu jej následně vylepšil dalším postupem a zaskočit touží také španělskou Celtu Vigo, která vyřadila ruský Krasnodar. 

"Jsem rád, že jsem u toho. Třeba ta cesta ještě nekončí. Teď nám přál i los, máme Celtu Vigo, takže není nereálné postoupit. Samozřejmě to budou hodně těžké zápasy, ale šance jít dál je reálnější, než jsme měli třeba loni se Spartou proti Villarrealu. Proto spíše pošilhávám po semifinále," řekl český reprezentant Brabec.

Celta už v této sezoně narazila na jiný belgický celek Standard Lutych a uhrála s ním dvě remízy 1:1. V utkání s Genkem navíc bude postrádat útočníka Giuseppeho Rossiho, jenž si poranil koleno.

Lyon - Besiktas Istanbul

Výčet čtvrtfinalistů uzavírá francouzsko-turecké duo. Olympique v předešlém kole skalpoval favorizovaný AS Řím a svou sílu hodlá ukázat i proti Besiktasi. Ligovou generálku sice nezvládl, když podlehl zachraňujícímu se Lorientu (1:4), ale na poli Evropské ligy letos podává vynikající výkony.

"Černí orli" naopak víkendovou přestřelku zvládli, neboť opanovali duel proti Trabzonsporu (4:3). Stále tak vévodí domácí Superlize s pětibodovým náskokem před Basaksehirem. Mezi osm nejlepších v EL postoupili přes Olympiakos Pireus. Na půdě řeckého rivala remizovali 1:1, odvetu poté přesvědčivě vyhráli 4:1.    

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články