Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Nechci být nový Messi, řekl Dybala poté, co potopil Barcelonu

Turín - Pomohl srazit na kolena slavnou Barcelonu a spoluhráč z Juventusu, slavný Gianluigi Buffon, mu předvídá velkou budoucnost. Paulo Dybala si v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů proti Barceloně splnil dětský sen. Třiadvacetiletý argentinský útočník dal v 7. a 22. minutě první dva góly zápasu a nastartoval Juventus Turín k vysoké výhře 3:0, která jeho týmu dává velkou šanci před odvetou.

Paulo Dybala v dresu Juventusu
zdroj: Reuters

"Jsem strašně šťastný, protože jako dítě jsem chtěl zažít přesně tohle. A teď se mi to splnilo. Byl to pro mě nezapomenutelný večer," svěřil se Dybala po zápase novinářům.

V utkání s fotbalovým gigantem z Barcelony se nejprve trefil z otočky a pak z voleje technickou střelou k tyči. "Jsem nadšený, užívám si to. Všichni jsme odehráli naprosto skvělý zápas a s šancemi, které jsme si vypracovali, jsme naložili nejlepším možným způsobem," jásal střelec zápasu.

"Je to skvělý výsledek na to, abychom v odvetě potvrdili postup," řekl, ale hned své nadšení argentinský reprezentant zmírnil. "Ale ještě není nic hotové, na Nou Campu to nebude snadné. Stačí si vzpomenout na utkání Barcelony s PSG."

Po triumfu ho všichni chválili. "Paulo se za poslední dva roky hodně zlepšil. Je dost dobrý na to, aby byl mezi pěti nejlepšími hráči na světě. A podle mě by neměl chybět ani mezi třemi nejlepšími," prohlásil například Gianluigi Buffon, gólman Juventusu. "Je třeba, aby takhle hrál pravidelně," dodal devětatřicetiletý veterán.

Mladého Argentince často srovnávají s jeho slavnějším krajanem Lionelem Messsim právě z Barcelony. "Lidé by měli pochopit, že já jsem Paulo Dybala a chci jím být dál. Rozumím srovnáním a očekáváním, která jsou se mnou spojena, ale já prostě nechci být nový Messi nebo Messi budoucnosti," dodal Dybala, který přestoupil do Juventusu předloni v létě z Palerma.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články