Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Chelsea má titul na dosah, City porazila 2:1. Tottenham obrátil třemi góly v závěru

Londýn – Cestu za titulem už jí zřejmě zkříží málokdo. Chelsea zvládla další důležitý krok za mistrovským pohárem, když si doma díky dvěma gólům Edena Hazarda poradila s Manchesterem City 2:1 a v čele Premier League si udržela sedmibodový náskok před Tottenhamem. Mohla ho dokonce navýšit, Spurs ještě dvě minuty před koncem prohrávali na hřišti Swansea 0:1, v závěrečných minutách ale předvedli úžasný obrat na 3:1. 

Slavící Gary Cahill se spoluhráči z Chelsea
zdroj: Reuters autor: Toby Melville

Hazard na Stamford Bridge otevřel skóre proti Manchesteru City v desáté minutě, za čtvrt hodiny vyrovnal Sergio Agüero. Belgický záložník však deset minut před pauzou vrátil domácím vedení, když gólovou dorážkou napravil neproměněnou penaltu. Hráči City nezvítězili počtvrté za sebou a ze čtvrtého místa ztrácejí na Chelsea propastných 14 bodů.

Swansea poslal do vedení proti Tottenhamu v 11. minutě Wayne Routledge a velšský tým, bojující o záchranu, náskok dlouho držel. Jenže v 88. minutě vyrovnal Dele Alli a comeback Tottenhamu dokonali v nastaveném čase Son Hung-min a Christian Eriksen. Spurs v Premier League vyhráli popáté v řadě a zachovali si naději na titul.

Arsenal s třetím brankářem Damiánem Martinezem doma porazil londýnského rivala West Ham 3:0 a posunul se na páté místo tabulky o skóre před Manchester United. "Kanonýři" rozhodli o výhře až po změně stran, kdy skórovali Mesut Özil, Theo Walcott a střídající Olivier Giroud. Argentinec Martinez při záskoku za zraněné kolegy Petra Čecha a Davida Ospinu udržel čisté konto.

Třetí Liverpool na svém stadionu neudržel vedení s Bournemouthem a po brance z 87. minuty remizoval 2:2. Na rychlou úvodní trefu Benika Afobeho odpověděl krátce před pauzou Philippe Coutinho a Divock Origi v 59. minutě otočil skóre ve prospěch "Reds". Joshua King však hostům zařídil cenný bod.

Zlatan Ibrahimovic střílí gól z pokutového kopu
zdroj: REUTERS autor: Andrew Yates

United zachránili bod až v závěru zásluhou Ibrahimovice

Pokutový kop hvězdného Zlatana Ibrahimovice ze čtvrté minuty nastaveného času rozhodl o remíze Manchesteru United s Evertonem (1:1). Švédský útočník se vrátil do sestavy "Rudých ďáblů" po odpykání disciplinárního trestu a zajistil svému zaměstnavateli devátou domácí remízu v letošním ročníku Premier League. 

Everton se na Old Trafford ujal vedení ve 22. minutě gólem stopera Phila Jagielky po rohovém kopu. Svěřenci kouče Josého Mourinha působili aktivnějším dojmem, dvakrát trefili břevno a těsně před koncem přeci jen skórovali.

Obránce Ashley Williams zastavil v šestnáctce Shawovu střelu rukou, za což obdržel červenou kartu. Nařízenou penaltu poté bezpečně proměnil Ibrahimovic.

Nárust formy naopak potvrdil Leicester, který prodloužil vítěznou sérii skalpem Sunderlandu. Mistrovský Leicester zdolal poslední Black Cats 2:0 a vyhrál i šestý soutěžní duel po odvolání trenéra Claudia Ranieriho a nástupu Craiga Shakespeara. Domácí zlomili odpor outsidera až v závěrečné půlhodině, kdy se prosadili Slimaní s Vardym.

Zisk plného počtu bodů slavili také fotbalisté Burnley a Watfordu. Prvně jmenovaní porazili nejtěsnějším rozdílem Stoke City, londýnský celek nezaváhal proti WBA.

Výsledky 31. kola Premier League

Burnley - Stoke 1:0 (58. Boyd), Leicester - Sunderland 2:0 (69. Slimaní, 78. Vardy), Watford - West Bromwich 2:0 (13. Niang, 49. Deeney), Manchester United - Everton 1:1 (90.+4 Ibrahimovic z pen. - 22. Jagielka), Arsenal - West Ham United 3:0 (58. Özil, 68. Walcott, 83. Giroud), Hull - Middlesbrough 4:2 (14. Markovič, 27. Niasse, 33. Hernández, 70. Maguire - 5. Negredo, 45.+1 De Roon), Southampton - Crystal Palace 3:1 (45. Redmond, 84. Jošida, 85. Ward-Prowse - 31. Benteke), Swansea - Tottenham 1:3 (11. Routledge - 88 Alli, 90.+1 Son Hung-min, 90.+4 Eriksen), Chelsea - Manchester City 2:1 (10. a 35. Hazard - 26. Agüero), Liverpool - Bournemouth 2:2 (40. Coutinho, 59. Origi - 7. Afobe, 87. King). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články