Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta pyká za výtržnosti fanoušků, část stadionu bude proti Brnu uzavřená

Praha – Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala pražskou Spartu pokutou 100 tisíc korun a uzavřením části stadionu pro příští zápas s Brnem. Jedná se o sektory H37 až H41 a D45 až D50, které většinou obsazují "ultras". Trest byl udělen z důvodu výtržností a použití nebezpečné pyrotechniky během posledního domácího duelu proti Zlínu. O verdiktu komise informovali Letenští na svém webu.

Fanoušci pražské Sparty vhodili na hrací plochu dýmovnice a světlice
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Komise sáhla k přísnému trestu i proto, že šlo v krátké době o třetí podobné provinění sparťanských příznivců, kteří dělali problémy i na stadionech v Jablonci či v Mladé Boleslavi.

Podle DK porušila Sparta v utkání se Zlínem povinnosti pořádajícího klubu, když nezajistila, aby se do hlediště nedostala pyrotechnika. Podle zprávy delegáta byl pětkrát během zápasu odpálen dělobuch středně silné intenzity. Fanoušci rovněž použili dýmovnice a světlice, jež následně vhodili na hrací plochu, což vedlo k přerušení střetnutí na dvě minuty.

"Následky opakovaného použití pyrotechniky, která reálně mohla ohrozit zdraví diváků, musí nést nejenom pořádající klub, ale konečně i samotní fanoušci," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Richard Baček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta musí zaplatit 100 tisíc korun za nevhodné chování fanoušků

Disciplinární komise také udělila pokutu 50 tisíc korun Karviné za porušení povinností pořádajícího klubu v utkání s Plzní. Západočeši musí zaplatit 30 tisíc korun kvůli nesportovním pokřikům fanoušků a použití pyrotechniky.

Po druholigovém derby mezi Opavou a Ostravou potrestala "disciplinárka" obě mužstva pokutou 50 tisíc. Domácí pykají za rasistické hučení diváků na hostujícího hráče Dyjana Carlose de Azeveda, Baník pak za zakázanou pyrotechniku.

Hlavní výtržnosti mezi oběma tábory se však odehrály mimo stadion, kde zůstala většina ostravských příznivců. "Komise může trestat pouze jednání, k němuž dojde v areálu stadionu v souvislosti s utkáním. Výtržnosti, ke kterým došlo ve městě, trestat disciplinární komisí nelze," podotkl Baček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články