Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Mladou Boleslav čeká po selhání na Slovácku reparát s Jabloncem

Mladá Boleslav – V předehrávce 22. kola nejvyšší soutěže nastoupí Mladá Boleslav proti Jablonci. Domácí nutně potřebují vyhrát, aby zaútočili na čtvrté místo Zlína. Pro Severočechy jde naopak o zřejmě poslední možnost, jak ještě zabojovat o vstupenku do pohárové Evropy. Přímý přenos utkání sledujte od 20:05 na ČT sport.

Sport
zdroj: ČT4

Oba celky předvádějí v této sezoně nestálé výkony. Mladá Boleslav se po skvělém vstupu zasekla a z posledních jedenácti zápasů opanovala jediný. Před dvěma týdny proti pražské Spartě. V minulém kole následně nečekaně prohrála 1:2 v Uherském Hradišti.

"Sám nevím, co k tomu říct. Porazíme Spartu po skvělém výkonu, říkáme si, že to takhle musíme hrát pořád, a pak prohrajeme na Slovácku dobře rozehraný zápas. Relativně snazší duely nám nejdou tak jako ty těžké," připustil záložník Petr Mareš. "Utkání s Jabloncem je pro nás poměrně klíčové a určitě ho chceme zvládnout. Musíme si ale dát pozor, protože je to silné mužstvo. Věřím, že to bude dobrý fotbal nahoru dolů," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav touží proti Jablonci napravit předchozí zaváhání

Také hosté střídají dobré výkony se slabšími. Po jarní výhře nad Spartou ztratili body s Bohemians i Duklou. Nyní jsou však po triumfech nad Hradcem Králové a Jihlavou v dobrém rozpoložení, které se pokusí využít i ve městě automobilů. A to přesto, že proti Středočechům vyhráli jediné z posledních jedenácti vzájemných utkání v lize.

"Mladá Boleslav bojuje o poháry, ale jedeme tam odhodlaně. Po dvou zápasech v domácím prostředí jsme na tom psychicky dobře," řekl trenér Zdeněk Klucký. "Během reprezentační přestávky se dalo mužstvo zdravotně do pořádku. Jsme rádi, že hráči, kteří byli v reprezentacích do 21 let, potvrdili, že se zlepšují. Věřím, že by si mohli formu přenést do ligy," dodal s odkazem na Michala Trávníka, Ondřeje Mihálika a Adama Zreláka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články