Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Je to naše poslední i obrovská šance se dotáhnout, hlásí před derby Čermák

Praha – Devět kol před koncem na vedoucí Plzeň ztrácí deset a na Slavii devět bodů. Záložník Sparty Aleš Čermák má proto před derby pražských "S" jasno. Pokud Letenští chtějí ještě pomýšlet na útok na nejvyšší příčky, nedělní bitva s jejich úhlavním rivalem je poslední šancí.

Aleš Čermák
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Je to naše poslední i obrovská šance se dotáhnout. Ale bude to těžké utkání, protože Slavia má formu," řekl Čermák. "Uvědomujeme si to a chceme vyhrát. Je to derby, které má speciální náboj, a každý zápas je jiný, ať už je tým nahoře, nebo dole," dodal.

Zatímco Sparta z pěti jarních zápasů dvakrát prohrála a jednou remizovala, Slavia bodovala už v 17 ligových utkáních za sebou. "Její největší síla je v ofenzivě, kde se všem jejím hráčům daří. Také proto jsou v nároďáku," prohlásil dvaadvacetiletý záložník.

Z toho by mohla v derby těžit i Sparta, která naopak byla během reprezentační přestávky téměř kompletní. "Může to být výhoda, protože jsme nehráli zápas a oni dva, ale pořád jsme v půlce sezony, takže síly by měli mít oba. I když já jsem zrovna jeden z těch, co byli pryč," uvedl český reprezentant do 21 let.

Za výhodu Čermák považuje i skutečnost, že Sparta nepůjde po dlouhé době do derby jako favorit. "V posledních letech to bylo naopak a Slavii se v derby dařilo víc," řekl záložník, který by měl na Letné zastoupit Bořka Dočkala, jenž odešel do čínské ligy.

"Je to velice těžké, protože Bořek tady táhnul všechny zápasy. Byl tu jeden z největších, ne-li největší lídr," uvedl Čermák. "Snažím se pro to udělat maximum. Asi mi chybí větší klid a sebevědomí, které Bořek měl. I když zkazil balon, tak byl sebevědomý až do konce zápasu," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články