Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šilhavý: Derby je specifické. Možná je pro Spartu dobře, že hraje zrovna s námi

Praha - Poprvé po dlouhé době jde Slavia do derby v pozici favorita. Zatímco tým jede na vlně euforie a cílí na titul, Sparta se trápí. Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý nicméně říká, že derby je natolik specifický zápas, že veškeré prognózy nemusí nakonec vůbec platit.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Už jsem to slyšel (že je Slavia favorit derby), nicméně derby je natolik specifické, že nemá favorita. Momentální postavení v tabulce a bodový zisk nehrají roli," řekl Šilhavý. Slavia na podzim zvítězila na Spartě 2:0. "Málokdo asi čekal, že na podzim vyhrajeme na Spartě, která tehdy byla v laufu. Myslím, že jsme předvedli i velmi kvalitní výkon. Kdyby to bylo podobné, nezlobil bych se," usmál se Šilhavý.

Zatímco Slavia ztrácí bod na vedoucí Plzeň, Sparta na jaře tápe a dokonce sáhla k trenérským změnám. "Nerad bych hodnotil soupeře, ale myslím, že tohle utkání je pro ně lepší, než kdyby hráli s jiným soupeřem. Derby je natolik specifické, že i když teď třeba nehrajou dobře, tak se tady mohou nastartovat," řekl Šilhavý.

Jaroslav Šilhavý: "Když to nezvládnou, tak si zase mohou říct: ok, čekalo se to. Pro ně je výhoda, že hrajou derby. Ale my jsme ob zápas zvládli duel s Plzní, tak věřím, že ať přijede Sparta v jakémkoliv rozpoložení, zvládneme to také."

Sport
zdroj: ČT4

Nepochybuje o tom, že jeho svěřenci nezvyklou roli favoritů derby zvládnou. "Myslím, že těch hráčů, co pamatují, když do derby chodili jako outsider, je tu už méně. Myslím, že tým je naladěný na vítězné cestě a notě, takže doufám, že to bude pokračovat," řekl Šilhavý.

Během reprezentační přestávky měl řadu hráčů na srazech národních týmů, zatímco Sparta se mohla připravovat v kompletnějším složení. "To, že se hráči prosadili v národních týmech, nám udělalo radost i starost. Trénovali jsme v sedmi osmi lidech. Jsem rád, že nikdo nepřijel zraněný a doufám, že si přenesou tu atmosféru, co tam zažívali," řekl Šilhavý.

V derby proti němu bude stát Petr Rada, s nímž působil u národního týmu. "Dá se říct, že jsme kamarádi. Byli jsme nejprve asistenty u pana Brücknera, posléze se stal Petr hlavním trenérem a já byl jeho asistent. Něco jsme spolu odválčili. Jsem rád, že tohle angažmá dostal. Gratuloval jsem mu, volali jsme si, když hráli doma se Zlínem. Je to obrovsky zkušený trenér, přinese tam svou přirozeností respekt v kabině. Těším se na něj, ale v neděli budeme soupeři," dodal Šilhavý.

Uložit

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články