Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Za urážky sudího dostal trest. Messi bude Argentině chybět ve čtyřech zápasech

Curych – Ve čtyřech soutěžních zápasech se budou muset obejít fotbalisté Argentiny bez svého kapitána Lionela Messiho. Mezinárodní fotbalová federace FIFA potrestala hvězdného útočníka Barcelony za urážení rozhodčího ve čtvrtečním kvalifikačním duelu s Chile. Messi rovněž musí zaplatit pokutu 10 tisíc švýcarských franků (asi 253 tisíc korun).

Lionel Messi v dresu Argentiny
zdroj: REUTERS autor: Marcos Brindicci

Proti trestu se může pětinásobný nejlepší fotbalista světa odvolat. "Musíme se proti tomu rozhodnutí odvolat a uvidíme, jak to půjde," řekl šéf argentinské reprezentace Jorgge Miadosqui. "Jsme ale naštvaní a smutní, protože (Messi) teď nebude s týmem," dodal.

Incident se neobjevil v zápisu o utkání, které Argentinci v Buenos Aires vyhráli díky Messiho penaltě 1:0. Podle televizních záběrů devětadvacetiletého kanonýra v závěru zápasu naštvala signalizace asistenta rozhodčího Marcela Van Gasseho, jenž upozornil na jeho faul. Rozhodil rukama, na muže s praporkem křičel a po zápasu Brazilci odmítl podat ruku.

Argentina, které v tabulce jihoamerické kvalifikační skupiny patří třetí místo, už bez Messiho odehraje další zápas v Bolívii. Rodák z Rosaria zmešká také duely s Uruguayí, Venezuelou a Peru a vrátit se může až v říjnu na závěrečné kvalifikační střetnutí s Ekvádorem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články