Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Brazílie zničila v jihoamerickém šlágru Uruguay, Paulinho zazářil hattrickem

Montevideo - Jednoznačný magnet kvalifikace zóny CONMEBOL ovládli na půdě Uruguaye fotbalisté Brazílie. V Montevideu sice otevřel skóre Cavani, ale "Kanárci" čtyřmi brankami otočili skóre a výrazně se přibližili postupu na mistrovství světa 2018. V čele tabulky mají před čtvrtečním soupeřem už sedmibodový náskok, třetí je o další bod zpět Argentina, která zásluhou Messiho penalty zdolala Chile 1:0.

Paulinho (vlevo) slaví jednu ze svých branek do sítě Uruguaye
zdroj: REUTERS autor: Andres Stapff

Na úvodní zásah ostrostřelce francouzského PSG rychle odpověděl záložník čínského Kuang-čou Paulinho a načal svůj nejlepší večer reprezentační kariéry. V národním dresu totiž nikdy předtím nedal více než jeden gól, ve čtvrtek však zaznamenal hattrick.

Čtvrtou branku Brazílie přidal kapitán Neymar. "O něčem takovém se mi nezdálo ani v nejdivočejších snech," řekl o svém galapředstavení Paulinho.

"Předvedli jsme víc, než jsem čekal. Zápas jsme nejen kontrolovali, my jsme dominovali," dodal brazilský kouč Tite. Od doby, kdy loni na podzim převzal tým, vyhráli Brazilci všech osm zápasů s úctyhodným skóre 22:2. S Uruguayí, jež v této kvalifikaci dosud doma neprohrála a inkasovala jediný gól, neprohráli už devět duelů v řadě.

Argentinci v důležitém souboji s Chile nezářili. Hubené vítězství 1:0 jim zajistila trefa kapitána Lionela Messiho z penalty.

Jeho kolumbijský rival James Rodríguez v utkání s Bolívií sice pokutový kop neproměnil, avšak z dorážky už se nemýlil a vstřelil jedinou branku zápasu. Kolumbijci se tak dostali na čtvrtou příčku před Ekvádor, který poosmé za sebou prohrál v Paraguayi.

Ekvádor je nyní pátý, což by mu zajistilo baráž s vítězem oceánské části. Mimo postupové příčky jsou vítězové posledních dvou ročníků Copy América Chilané.

Kvalifikace MS 2018 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL:

Montevideo: Uruguay - Brazílie 1:4 (1:1)

Branky: 9. Cavani z pen. - 18., 51. a 90.+2 Paulinho, 74. Neymar.

Buenos Aires: Argentina - Chile 1:0 (1:0)

Branka: 16. Messi z pen.

Asunción: Paraguay - Ekvádor 2:1 (1:0)

Branky: 12. Váldez, 65. Alonso - 70. Caicedo z pen.

Barranquilla: Kolumbie - Bolívie 1:0 (0:0)

Branka: 83. Rodríguez.

Maturín: Venezuela - Peru 2:2 (2:0)

Branky: 24. Villanueva, 40. Oreto - 46. Carrillo, 64. Guerrero.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články