ČTsport

ČTsport
pondělí 26. června 2017 Adriana

Ghanský sudí si už nezapíská. Může za to špatně nařízená penalta

Velikost textu:

Curych - Jedno rozhodnutí může ovlivnit celý život. Poznal to ghanský sudí Joseph Odartei Lamptey, který v listopadovém utkání mezi Jihoafrickou republikou a Senegalem nařídil nesprávně pokutový kop. FIFA jej nyní potrestala doživotním zákazem působení ve fotbalu.

Lamptey odpískal penaltu senegalskému obránci Kalidouovi Koulibalymu za hru rukou. Videozáznamy ale jasně ukázaly, že míč fotbalistu trefil do kolena. Domácí tým JAR se po penaltě ujal vedení 1:0 a zápas africké kvalifikace na MS nakonec vyhrál 2:1. Lamptey spolu se svými třemi asistenty nejprve dostal tříměsíční trest, který byl nyní v jeho případě změněn na doživotní distanc.

"Byl shledán vinným z neoprávněného ovlivnění výsledku zápasu," uvedla FIFA ve svém prohlášení. "FIFA zastává politiku nulové tolerance v případě ovlivnění zápasů a chrání morální integritu fotbalu," píše se v prohlášení. Další podrobnosti k případu FIFA zveřejní později. Lamptey se proti trestu může odvolat k mezinárodní arbitráži CAS.

Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.