Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vedení rakouského fotbalu dnes bude jednat o Brücknerovi

Vídeň - Na schůzce vedení Rakouského fotbalového svazu by se dnes mohla dostat na pořad jednání i budoucnost českého trenéra Karla Brücknera u rakouské reprezentace. Po nezdarech v kvalifikaci mistrovství světa zesílily hlasy požadující jeho odchod, předseda svazu Friedrich Stickler nicméně tvrdí, že se Brücknerovo odvolání nechystá.

Fotbalový trenér Karel Brückner
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Bývalý kouč českého národního mužstva zahájil kvalifikaci slavnou výhrou 3:1 nad Francií, ale po následných porážkách s Litvou i Srbskem a remíze na Faerských ostrovech se stal terčem ostré kritiky. Stickler se však za něj postavil a sám se naopak pustil do kritiky hráčů.

Nemůžeme pořád měnit trenéra, tvrdí předseda rakouského svazu

"Není (Brückner) ve funkci ani dva měsíce. Nemůžeme pořád vyměňovat trenéra. Musíme se podívat na to, jestli naše očekávání odpovídala realitě," uvedl svazový předseda po říjnové domácí prohře 1:3 se Srbskem. 

Rakouská média Brücknerovi vyčítají, že zůstává často doma v Olomouci a je málo v kontaktu s rakouským fotbalem. Někteří funkcionáři mají prý v úmyslu na dnešním zasedání vedení svazu požadovat jeho odvolání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články