Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Olomouc opět zvítězila, Baník padl v duelu s Frýdkem-Místkem

Praha – Lídr tabulky Olomouc nezaváhal ani v druhém jarním utkání, když si s Vlašimí poradil výsledkem 1:0. Teprve druhou porážku v sezoně naopak zaznamenali fotbalisté Baníku Ostrava. Na půdě Frýdku-Místku prohráli 1:2. Opava zvítězila 1:0 v Ústí a na ostravské rivaly ztrácí pouze jeden bod, České Budějovice remizovaly 1:1 ve Znojmě, Viktoria Žižkov padla ve Vítkovicích 0:1.

Olomouc počtvrté z posledních pěti utkání udržela čisté konto, a tak jí k výhře stačil jediný gól. Ve 20. minutě se o něj postaral Plšek, který potvrdil roli nejlepšího střelce soutěže. Dal už 16. gól v sezoně z 18 zápasů.

Varnsdorf rozstřílel poslední Prostějov 7:2. O sedm tref vítězů se podělilo šest střelců, jen Dordič se prosadil dvakrát.

Domácím hodně pomohl vydařený vstup do zápasu, už v desáté minutě vedli 2:0 po gólech Durdeviče a Zbrožka. Hosté sice pak snížili, ale na konci prvního poločasu a na začátku druhého inkasovali další tři trefy a už se nevzpamatovali.

Prostějov v této sezoně inkasoval sedm branek již podruhé. V listopadu utrpěl debakl 0:7 v Olomouci. 

Smola sestřelil "své" Ústí

Domácí měli převahu a vytvářeli si šance, ale potvrzovali dlouhodobé trápení v koncovce. Ve 48. minutě naopak udeřil hostující Smola, jenž využil chyby brankáře Tvrdoně a střelou do prázdné svatyně rozhodl. Vzápětí skóroval znovu, ale tentokrát mu gól kvůli ofsajdu nebyl uznán. Ústí nad Labem však vyrovnat nedokázalo. Zahodilo další nadějné příležitosti a zůstává na sedmém místě druholigové tabulky.

České Budějovice, další z aspirantů na postup do nejvyšší soutěže, neuspěly ani ve druhém střetnutí po zimní přestávce. Ve Znojmě totiž remizovaly 1:1. Skóre otevřel domácí záložník Javůrek, který zužitkoval centr a propasíroval míč za záda brankáře Křížka. Jihočeši po změně stran zvýšili aktivitu, nastřelili tyč a v 65. minutě stanovili konečný stav zásluhou kapitána Benáta.

Baník nestačil na Frýdek-Místek

Ostrava prohrávala od páté minuty, kdy se trefil Literák. Během první půle sice stačila vyrovnat zásluhou Hlinky, ale o překvapivém vítězství Frýdku-Místku rozhodl nůžkami z úhlu Vyskočil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Frýdek-Místek - Baník Ostrava

Domácí celek slavil první triumf po třech zápasech. Baník našel přemožitele teprve podruhé v sezoně. I tentokrát mu porážku připravil soupeř z Moravskoslezského kraje, v listopadu totiž podlehl 1:4 v Třinci.

18. kolo druhé fotbalové ligy:

Frýdek-Místek - Baník Ostrava 2:1 (1:1)

Branky: 6. Literák, 70. Vyskočil - 19. Hlinka. Rozhodčí: Zelinka - Polák, Podaný. ŽK: Slaninka, Byrtus, Nworah - Pokorný, Helešic. Diváci: 6200.

Ústí nad Labem - Opava 0:1 (0:0)

Branka: 48. Smola. Rozhodčí: Rejžek - Vít, Vodrážka. ŽK: Moulis, Kateřiňák - Simerský, Schaffartzik. Diváci: 658.

Sigma Olomouc - Vlašim 1:0 (1:0)

Branka: 20. Plšek. Rozhodčí: Mrázek - Vlasjuk, Caletka. ŽK: Hadaščok (Vlašim). Diváci: 2421. 

Znojmo - České Budějovice 1:1 (1:0)

Branky: 38. Javůrek - 65. Benát. Rozhodčí: Houdek - Kožár, Kubec. ŽK: Urbančok - Funda. Diváci: 872.

Vítkovice - Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)

Branka: 89. Fiala. Rozhodčí: Mikyska - Vysloužil, Drexler. ŽK: Hlavsa, Juřena, Cverna - Pavlata, Hurka, Urbanec, Podrazký. Diváci: 490.

Třinec - Táborsko 2:0 (2:0)

Branky: 9. Motyčka, 12. vlastní Toml. Rozhodčí: Váňa - Vitner, Fišer. ŽK: Motyčka, Dedič - Kalvach, Javorek. Diváci: 385.

Sokolov - Pardubice 0:1 (0:1)

Branka: 23. Petráň. Rozhodčí: Černý - Vlček, Poživil. ŽK: Dobrotka, Valenta, Medvěděv - Mužík, Přibyl, Jeřábek. Diváci: 520.

Varnsdorf - Prostějov 7:2 (3:1)

Branky: 44. a 53. Dordič, 6. Durdevič, 10. Zbrožek, 59. Švantner, 86. Fotr, 89. Kozma - 32. Skwarczek, 65. Kroupa. Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Šimáček. Bez ŽK. Diváci: 782.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články