Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Žižkov pyká za neuhrazené faktury, ve druhé lize přišel o tři body

Praha – Viktorii Žižkov byly v tabulce Fotbalové národní ligy odečteny tři body za neuhrazení splatných dluhů vůči Fotbalové asociaci ČR. Stejný trest postihl také několik desítek dalších klubů, mezi nimi i lídra ČFL Jirny, další třetiligový celek Vltavín či divizní Chomutov a Přerov.

Sport
zdroj: ČT4

FAČR od klubů marně vymáhala finanční obnos za sběrné faktury. V listopadu loňského roku jim etická komise uložila pokutu 15 procent z dlužné částky. Ani to však k nápravě nevedlo, stejně jako lednová výzva.

Proto nyní asociace sáhla k razantnějšímu trestu v podobě odečtení tří bodů. Podle disciplinárního řádu může komise zvolit trest v podobě pokuty do 10 milionů korun, odebrání bodů nebo vyloučení mužstva ze soutěže.

Viktoria Žižkov, která byla v roce 2014 kvůli finančním problémům přeřazena z druhé ligy do ČFL a následně postoupila zpět, dlužila na dvou sběrných fakturách 111 500 a 103 790 korun. V tabulce FNL klesla po odečtu ze sedmé na devátou příčku s 21 body.

Naopak Jirny si i přesto udržely první příčku v tabulce třetí ligy. Před druhou Olympií Hradec Králové nicméně hájí náskok pouze čtyř bodů. Vltavín spadl ze sedmého místa ČFL na jedenáctou pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články