Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Opava zahájila jaro dělbou bodů se Znojmem, Sigma i Baník vítězstvím

Opava – S avizovanou touhou poprat se o postup vstoupili fotbalisté SFC Opava do jarní části druhé ligy. V úvodním představení však pouze remizovali 2:2 se Znojmem. Naopak hlavní rivalové Slezanů nezaváhali. Baník Ostrava doma deklasoval Ústí nad Labem 3:0, olomoucká Sigma uspěla stejným poměrem v Pardubicích. České Budějovice nečekaně podlehly před vlastními příznivci Varnsdorfu 0:1.

Fanoušci na stadionu v Městských sadech byli svědky ofenzivního galapředstavení. Obě mužstva si vytvářela šance od úvodního hvizdu a konečné skóre mohlo být vzhledem k průběhu duelu mnohem vyšší.

Znojmo před prvním gólem zahrozilo nadějnými pokusy Javůrka s Klímou, Opava kontrovala nebezpečnými střelami Zapalače. Skóre otevřel ve 29. minutě proměněnou penaltou Teplý. 

Vyrovnat mohl vzápětí z pokutového kopu domácí Schaffartzik, ale Doleček jeho nepříliš umístěnou ránu bez výraznějších problémů lapil.

Po změně stran se o slovo přihlásili opět hosté. Javůrek nejprve orazítkoval tyč a chvíli poté chladnokrevně přeloboval vybíhajícího Fendrycha – 0:2.

Svěřenci kouče Romana Skuhravého nicméně nesložili zbraně a vytrvalý tlak nakonec přinesl kýžené ovoce v podobě vyrovnání. Zaváhání gólmana Dolečka bleskově potrestal Zapalač a druhou trefu SFC obstaral srbský útočník Kuzmanovič z penalty.

V závěru mohl dokonce převážit misky vah na stranu domácích střídající Janetzký, jenže prostor mezi třemi tyčemi minul.  

Plšek režíroval vítězství Sigmy, Mičola triumf Baníku

Olomouc poslal do vedení ve 12. minutě z rohu Plšek, jeho spoluhráč Buchvaldek pak hlavičkoval do břevna. Krátce před pauzou zvýšil svým druhým gólem Plšek, který se opět dobře zorientoval po rohovém kopu. Nejlepší střelec soutěže si v této sezoně polepšil na patnáct zásahů. Hanáci začali dobře i druhý poločas a v 52. minutě po Faltově centru Chorý hlavou skóroval potřetí. 

Také v dresu Ostravy zazářil dvougólový střelec Mičola. Jako první se ale prosadil De Azevedo, který už v 16. minutě otevřel skóre. Do druhé půle nastoupil Mičola a po deseti minutách zvýšil. Z úhlu postupoval sám na brankáře, kterého prostřelil. A v závěru druhým gólem výhru završil, když dorazil míč po hezké individuální akci spoluhráče.

Na dno tabulky klesly Vítkovice, které prohrály 2:3 v Táborsku. Naopak dosud poslední Prostějov doma porazil Sokolov 1:0 a připsal si teprve druhou výhru v sezoně a první od října. Gólem se o to v 86. minutě postaral Sečkář, který byl na hřišti jen minutu.

Už na čtvrtou příčku poskočila Vlašim, která využila páteční ztráty Českých Budějovic a doma vyhrála 3:1 nad Frýdkem-Místkem. Domácí se už v první půli ujali dvoubrankového vedení po trefách Jandy a Hadaščoka, Ševčík sice po změně stran snížil, ale deset minut před koncem definitivně rozhodl dorážkou Hrebeniuk.

Žižkov vstoupil do jarní části remízou 1:1 s Třincem, když se ujal vedení po půlhodině hry zásluhou Dočekala. Hosté ale za osm minut vyrovnali. Díky zaváhání domácí obrany po centru se o to postaral hlavou Motyčka. Po přestávce si oba celky vypracovaly několik slibných šancí, žádnou však nedokázaly proměnit.

17. kolo druhé fotbalové ligy:

SFC Opava - 1. SC Znojmo 2:2 (0:1)

Branky: 76. Zapalač, 84. Kuzmanovič z pen. - 29. Teplý z pen., 58. Javůrek. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Vlček. ŽK: Čelůstka, Simerský, Puškáč - Odehnal, Javůrek, Nepožitek, Mezlík, Svozil. Diváci: 2645.

České Budějovice - Varnsdorf 0:1 (0:0)
Branka: 75. Knejzlík. Rozhodčí: Doubravský - Antoníček, Batík. ŽK: Kalod, Šourek, Wermke - Kozma. Diváci: 943.

FK Pardubice - Sigma Olomouc 0:3 (0:2)
Branky: 12. a 42. Plšek, 52. Chorý. Rozhodčí: Klíma - Hrabovský, Kožár. ŽK: Přibyl, Mužík, Kovář (všichni Pardubice). Diváci: 1090.

Baník Ostrava - Ústí nad Labem 3:0 (1:0)
Branky: 56. a 82. Mičola, 16. De Azevedo. Rozhodčí: Marek - Blažej, Flimmel. Bez ŽK. Diváci: 6878.

Viktoria Žižkov - Třinec 1:1 (1:1)
Branky: 31. Dočekal - 39. Motyčka. Rozhodčí: Severýn - Melichar, Šimáček. ŽK: Krystan (Žižkov). Diváci: 1361.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články