Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čekání Boleslavi na vítězství v lize pokračuje. S Teplicemi uhrála jen remízu

Mladá Boleslav – Ambicemi sice míří vysoko, výsledkově to však stále drhne. Fotbalisté Mladé Boleslavi znovu prodloužili čekání na ligové vítězství, které nyní trvá už osm kol. Středočeši neukončili černou sérii ani doma proti Teplicím, s nimiž uhráli remízu 1:1.

Tomáš Kučera z Teplic (vlevo) se snaží pokrýt míč před Petrem Marešem z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Skóre utkání otevřel ve 22. minutě premiérovým gólem v nejvyšší soutěži domácí Jakub Nečas, ale v 64. minutě vyrovnal střídající Marek Červenka. Mladá Boleslav tak z pátého místa v tabulce ztrácí tři body na čtvrtý Zlín. Teplice bodovaly ve čtvrtém z posledních pěti venkovních duelů a jsou šesté.

Nečas nastoupil poprvé v lize v základní sestavě a premiéru si osladil vedoucím gólem. Téměř 22 minut se na trávníku nedělo nic zajímavého, než Magera prodloužil dlouhý výkop brankáře Šedy. Hostující Vondrášek při snaze o malou domů upadl, rozhodčí Jílek situaci jako faul neposoudil a Nečas střelou mezi nohy překonal Grigara.

Je nám líto, video expirovalo.
Teplický Krob: Zápas s Boleslaví nepatřil k lepším

Teplice poté přidaly, ale do šancí se příliš nedostávaly. Výrazněji zahrozil až v 35. minutě Kučera, který zpoza vápna pálil těsně vedle. V domácím dresu byl hodně vidět Vukadinovič. V 38. minutě se zbavil obránce, ale gólman Grigar jeho tutovku vykopl. Z následného rohu pak hlavičkoval mimo Da Silva.

V 52. minutě měl další šanci Vukadinovič, který technicky pálil jen těsně vedle. Mladou Boleslav přišly neproměněné šance draho. Střídající Červenka byl na trávníku jen šest minut, když mu na hranici vápna přihrál Hora a střela hostujícího útočníka s přispěním Stronatiho teče zapadla obloukem do sítě. Červenka dal svůj první ligový gól v teplickém dresu.

Čtvrt hodiny před koncem mohli hosté otočit stav. Domácí brankář Šeda však vychytal Kučeru i následnou Horovu dorážku zblízka. Oba týmy si tak připsaly druhou jarní remízu 1:1.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:1 (1:0)

Branky: 22. Nečas - 64. Červenka. Rozhodčí: Jílek - Kříž, Kotalík. ŽK: Šušnjar, Jeřábek, Červenka (všichni Teplice). Diváci: 2797.

M. Boleslav: Šeda - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Takács, Mareš - Vukadinovič, Magera (84. Matějovský), Nečas (74. Jánoš) - Chramosta (69. Železník). Trenér: Svědík.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Ljevakovič, Kučera - Fillo (82. Vošahlík), Hora, Urma (46. Nivaldo) - Vaněček (58. Červenka). Trenér: Šmejkal.

Martin Svědík (trenér M. Boleslavi): "V prvních 15 minutách jsme nebyli úspěšní ve sbírání odražených balonů. Ale zhruba od 15. minuty jsme tohle zlepšili, přechodová fáze byla lepší a pramenila z toho i branka. Bylo vidět, že mužstvo se i psychicky zvedlo, výkony šly nahoru. V tomhle duchu jsme dohráli poločas, soupeř se dostal akorát k jedné střele. Měli jsme ještě šanci Vukadinoviče a druhá půle taky začala jeho šancí. Pak jsme přidali pár nepřesností v přechodové fázi, kdy jsme si mohli vytvořit pár šancí a z ojedinělé akce soupeře jsme inkasovali. S mužstvem to psychicky zamávalo a už to bylo velmi špatné. Vím, že lidi mají ty série rádi, ale já vůbec neslyším ani v kabině, že by se o tom někdo bavil. Asi nějaký malý vliv to může mít, ale hráč nejde na hřiště s tím, že je nějaká série."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Myslím, že jsme do utkání nevstoupili vůbec špatně, 20 minut od nás nebylo špatných. Pak jsme udělali individuální chybu a Boleslav šla do vedení. Od té doby měla utkání ve svých rukou. Vytvořila si dvě tři brankové příležitosti, které neproměnila. Důležité bylo, že po inkasované brance jsme nedostali druhou a byli jsme neustále ve hře. Nevstoupili jsme špatně do druhé půle, podařilo se nám v 64. minutě vyrovnat. Pak jsme tam měli jednu dvě situace, kdy jsme utkání mohli ještě otočit, chyběl kousíček. Ale jsme s bodem spokojeni."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články