Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Mourinho: Věřím, že fanoušci kvůli Ibrahimovičovi klidně stráví noc u jeho dveří

Londýn – Opět ukázal, jak geniální fotbalista je. Zlatan Ibrahimovič dvěma góly vystřelil Manchesteru United vítězství ve finále Ligového poháru 3:2 nad Southamptonem. Pětatřicetiletý kanonýr tak znovu potvrdil, že je klíčovou postavou "Rudých ďáblů". Jeho setrvání na Old Trafford však zatím jisté není. Trenér United José Mourinho ale věří v dobrý konec, k čemuž by mohli pomoci i fanoušci.

Zlatan Ibrahimovič slaví vítězství v Ligovém poháru
zdroj: REUTERS autor: Darren Staples

Ibrahimovič v létě přišel do United jako volný hráč z Paris St. Germain a v Anglii se nečekaně rychle prosadil. Bývalý kapitán švédské reprezentace zatím nastřílel 26 soutěžních branek a po srpnovém anglickém Superpoháru zvedl nad hlavu druhou trofej. Zatím se však nerozhodl, zda bude hráčem United i v následujícím ročníku.

"Ibrahimovič byl vynikající. Byl rozdílovým hráčem a vyhrál nám pohár. Všichni chceme, aby s námi zůstal ještě jeden rok, a věříme, že tomu tak bude," řekl na tiskové konferenci Mourinho. "Nikdy jsem neprosil, ale pokud bude třeba, tak fanoušci určitě budou. Klidně zůstanou celou noc před dveřmi jeho domu," doplnil.

Mourinho znovu ocenil Ibrahimovičovo rozhodnutí prodloužit si kariéru v Premier League. "Už jsem ho dřív trénoval a znal jeho potenciál. Jen hlupák by přišel do Anglie v 35 letech a s tak úspěšnou kariérou jako Zlatan, kdyby necítil, že na to má. Takže všechno je pouze jeho zásluha," upozornil čtyřiapadesátiletý trenér.

Ibrahimovič přiznal, že ve svém věku na sobě musí pracovat ještě intenzivněji než dřív. "V Anglii se mi líbí a vím, že jsem se rozhodl správně. Přišel jsem vyhrávat a všechno jsem předpověděl. Cítím se být ve formě, ale k tomu vede jen opravdu tvrdý trénink. Musím trpět, abych splnil své předsezonní cíle a sny," prohlásil bývalý útočník Malmö, Ajaxu Amsterodam, Juventusu Turín, Interu Milán nebo Barcelony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články