Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Jihlava v důležitém zápase přehrála Hradec a opustila sestupovou pozici

Jihlava – Souboj dvou celků bojujících o záchranu vyzněl jednoznačně ve prospěch domácí Jihlavy. Vysočina přehrála v 18. kole zejména zásluhou dvou branek Ikauniekse Hradec Králové 3:1 a posunula se na úkor svého soupeře mimo sestupové příčky. Votroci prohráli potřetí za sebou.

Radost fotbalistů Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Jihlavě kvůli karetnímu trestu chyběli Batioja se Štěpánkem a trenér Bílek do jednoho z klíčových soubojů o záchranu nasadil ofenzivní sestavu s třemi útočníky. Tah se mu vyplatil, Vysočina byla od úvodu lepší a prožila poločas snů.

Skóre otevřel ve 23. minutě Ikaunieks, který v průběhu zimní pauzy přetavil své hostování v jihlavském klubu v trvalý přestup. Při samostatné akci si prohodil obránce a podél padajícího gólmana Ottmara poslal Vysočinu do vedení.

Za čtyři minuty se nejlepší střelec Vysočiny v sezoně prosadil znovu. Po Vaculíkově rohu Urblík z hranice vápna se štěstím přehodil defenzivní linii hostů a Ikaunieks povedeným volejem napálil balon pod břevno.

Snovou jihlavskou třináctiminutovku úvodní půle završil Dvořák, který po dalším brejku střelou k tyči z hranice vápna zvýšil proti svému bývalému klubu už na 3:0. Vysočina přitom v předchozích 17 kolech dala jen 11 gólů a měla spolu s Libercem nejhorší útok.

Do druhého dějství přivedla hráče na trávník sněhová vánice a v těžkých podmínkách dokázali hosté snížit. Po Martanově centru se v 52. minutě zblízka prosadil Šípek, který si v druhém ligovém utkání kariéry připsal premiérovou trefu.

Hradec vsadil vše na útok, ale Žondra ani Trubač šance nevyužili. V závěru se do sóla dostal jihlavský Hronek, nastřelil však jen Ottmara. Hosté prohráli i druhý jarní zápas a klesli na sestupovou příčku.

Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové 3:1 (3:0)

Branky: 23. a 27. Ikaunieks, 35. Dvořák - 52. Šípek. Rozhodčí: Hrubeš - Hrabovský, Vlček. ŽK: Hronek, Dvořák - Malinský, P. Černý. Diváci: 2373.

Jihlava: Hanuš - Tlustý (60. Kryštůfek), Krejčí, Rosa, Urdinov - Vaculík (77. Zoubele), Hronek, Urblík, Ikaunieks - Dvořák, Rabušic (83. Mišůn). Trenér: Bílek.

Hradec: Ottmar - Plašil, Chleboun, Hůlka, Mudra (39. Žondra) - Martan, Schwarz (46. Trubač), Jirsák, P. Černý, Malinský (68. Pázler) - Šípek. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Michal Bílek (trenér Jihlavy): "Pro nás je to velmi cenné vítězství. Hráli jsme se soupeřem, který stejně jako my pravděpodobně bude hrát o záchranu. I proto je důležité, že jsme vyhráli o dva góly, takže máme s Hradcem lepší vzájemné zápasy. Měli jsme před zápasem problém, protože nemohli hrát vykartovaní Batioja se Štěpánkem a byl by risk dát tam od začátku Zoubeleho, který měl zdravotní problémy. Proto jsme se rozhodli tam dát všechny tři útočníky, které máme. Je to jedna z variant, se kterou můžeme hrát. Navíc se nám to vyplatilo, protože Ikaunieks dal dva góly a Dvořák jeden. Davis dnes podal velmi dobrý výkon, hlavně v první půli. Druhá půle z naší strany byla spíše ubojovaná."

Milan Frimmel (trenér Hradce): "Dneska jsem sem jeli s nějakým cílem. Měli jsme v hlavách, jak chceme hrát, ale bohužel prvních 45 minut nejenže se nám nedařilo, ale ani zdaleka to neodpovídalo tomu, co jsme chtěli. První poločas byl z naší strany špatný. Domácí toho dokázali využít a šli do tříbrankového vedení. Druhý poločas už byl trošku jiný. Domácí se ale při vedení 3:0 už se nikam nehnali a výsledek si pohlídali. První poločas rozhodl o celém utkání."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články