Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Senzační tažení Lincoln City pokračuje, v osmifinále vyřadil Burnley

Londýn - Působí až v páté nejvyšší soutěži, přesto je už pouze jeden zápas dělí od možnosti zahrát si ve Wembley. Fotbalisté Lincoln City dobyli tvrz Burnley a postoupili do čtvrtfinále FA Cupu. O vítězství 1:0 rozhodl minutu před koncem stoper Sean Raggett. V nejstarší evropské pohárové soutěži končí také mistrovský Leicester po porážce 1:0 na půdě třetiligového Millwallu. Chelsea uspěla ve Wolverhamptonu. Manchester City remizoval v Huddersfieldu.     

Fotbalisté Lincoln City slaví postup do čtvrtfinále FA Cupu
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Lincoln City si v pohárové soutěži připsal další cenný skalp, v předchozím kole totiž uspěl na hřišti Brightonu, druhého týmu League Championship.

Ač byli domácí takřka ve všech statistikách lepší, šance zužitkovat nedokázali, zatímco hosté jednu z mála příležitostí využili.

V 89. minutě se k hlavičce dostal Raggett a jeho pokus zachytil gólman Heaton až za brankovou čárou. Burnley, které v této sezoně patří mezi nejlepší týmy Premier League před vlastními fanoušky, už zareagovat nedokázalo.

S anglickým pohárem se loučí také Leicester. Úřadující šampioni nejvyšší soutěže podlehli rovněž gólem v závěru třetiligovému Millwallu 0:1. Přestože hráli domácí po Cooperově vyloučení od 52. minuty o deseti, dokázali rozhodnout zásluhou Cummingse.

Chelsea naopak splnila roli favorita a na stadionu Wolverhamptonu zvítězila 2:0. Do střelecké listiny se zapsali Pedro s Costou. 

Opakovaný zápas odehraje Manchester City s Huddersfieldem, jenž působí ve druhé lize. Do čtvrtfinále postoupilo Middlesbrough. Šestnáctý celek Premier League zdolal před vlastními fanoušky 3:2 třetiligový Oxford United.

Výsledky osmifinále FA Cupu:

Burnley - Lincoln City 0:1 (89. Raggett), Huddersfield - Manchester City 0:0, Middlesbrough - Oxford United 3:2 (26. Leadbitter z pen., 34. Gestede, 86. Stuani - 64. Maguire, 66. Martinez), Millwall - Leicester 1:0 (90. Cummings), Wolverhampton - Chelsea 0:2 (65. Pedro, 89. Costa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články