Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona rozjela gólové hody, Real vydřel výhru v Pamploně

Barcelona – Odstartovali jej až těsně před koncem první půle, od té doby však fotbalisté Barcelony spustili v Alavésu brankostroj. Svému soupeři nasázeli šest gólů a zvítězili 6:0. Ztráta Katalánců na první místo je nicméně stále jednobodová, jelikož Real Madrid zvítězil 3:1 v Pamploně. Bílý balet má navíc k dobru dva odložené duely. Na stadionu Las Palmas zabrala i třetí Sevilla. Atlético v závěru otočilo utkání proti Celtě Vigo.

Radost fotbalistů Barcelony
zdroj: REUTERS autor: Vincent West

Barcelona roli favorita začala potvrzovat až na konci prvního poločasu. Ve 37. minutě otevřel skóre zblízka Suárez a krátce poté zvýšil další útočník Neymar po chybě domácího brankáře Fernanda Pacheca.

Druhý poločas už byl jednoznačně v režii hostů, kteří svého finálového soupeře ve Španělském poháru jasně přehrávali. Mezi 59. a 67. minutou se trefili Lionel Messi, do vlastní branky Alexis, Ivan Rakitič a podruhé Suárez.

Uruguayský útočník s 18 zásahy vede tabulku střelců, druhý Messi má o gól méně. Třetí Cristiano Ronaldo z Realu se v La Lize zatím trefil "jen" třináctkrát. Radost z jednoznačné výhry Barceloně v závěru zkazilo zranění beka Aleixe Vidala, jenž si po faulu Thea Hernándeze zřejmě vážně poškodil kotník.

Real poslal do vedení ve 24. minutě Cristiano Ronaldo, který z úhlu propálil brankáře Salvatorea Sirigua. O devět minut později se však za hostující obranou zjevil Sergio León a povedeným obloučkem přehodil gólmana Keylora Navase ‒ 1:1.

Celek ze španělské metropole se s outsiderem trápil a několikrát ho podržel pozorný Navas. Až po hodině hry skóroval přízemní ranou Isco a ve třetí minutě nastavení přidal definitivní pojistku střídající Lucas Vázquez.

Životní gól Illarramendiho přisoudil tři body San Sebastianu

Fenomenální střela Asiera Illarrramendiho rozhodla o triumfu San Sebastianu 2:1 na půdě barcelonského Espaňolu. Domácí tak neprodloužili svou sérii tří vítězných utkání za sebou.

Na úvodní gól Carlose Vely ještě dokázali bílo-modří odpovědět zásluhou Hernána Péreze, který ve vápně oklamal dva obránce a zamířil z úhlu pod břevno. Po hodině hry však napřáhl z dálky bývalý hráč Realu Madrid a za jeho dělovkou se brankář Lopéz stačil jen smutně ohlédnout.

Utkání Espaňol Barcelona - San Sebastian
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Sevilla udolala Las Palmas, Atlético předvedlo fantastický comeback

Úřadující šampioni Evropské ligy po dvou ztrátách zabrali a porazili Las Palmas 1:0. O jediný gól se deset minut před koncem postaral Joaquín Correa, který po dlouhém pasu za obranu běžel sám na branku. 

Atlético Madrid otočilo dvěma góly v posledních třech minutách zápas s Celtou Vigo a vrátilo se na čtvrtou příčku o bod před San Sebastian. Vítězný gól vstřelil v 88. minutě Antoine Griezmann.

Villarreal v oslabení ubránil remízu 1:1 s Málagou a drží se na šesté příčce znamenající postup do Evropské ligy. Z posledních devíti soutěžních utkání však vyhrál jediné.

Eibar porazil předposlední Granadu vysoko 4:0 a zaostává jen o bod za šestým Villarrealem, který drží postupovou pozici do Evropské ligy. Skóre v 11. minutě otevřel Adrián z pokutového kopu, před poločasem zvýšil po kličce brankáři na 2:0 nejlepší střelec týmu Enrich, jenž se v sezoně trefil podeváté. Po změně stran přidali další branky domácího celku Ramis a León, který na dva předchozí góly přihrál.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:

Espaňol Barcelona - San Sebastian 1:2 (35. H. Pérez - 26. Vela, 61. Illarramendi), Betis Sevilla - Valencie 0:0, Alavés - FC Barcelona 0:6 (37. a 67. L. Suárez, 40. Neymar, 59. Messi, 63. vlastní Alexis, 65. Rakitič), Bilbao - La Coruňa 2:1 (71. Muniain, 89 Aduriz - 42. Colak), Pamplona - Real Madrid 1:3 (33. León - 24. Ronaldo, 62. Isco, 90.+3 Lucas Vázquez), Villarreal - Málaga 1:1 (63. Soriano z pen. - 14. Charles), Leganés - Gijón 0:2 (66. Canella, 83. Burgui), Las Palmas - FC Sevilla 0:1 (80. Correa), Atlético Madrid - Vigo 3:2 (11. Torres, 87. Ferreira-Carrasco, 88. Griezmann - 6. Cabral, 78. Guidetti), Eibar - Granada 4:0 (11. Adrián z pen., 39. Enrich, 53. Ramis, 62. León).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články