Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Je Čechova pozice v ohrožení? V Anglii spekulují o příchodu Harta

Londýn – Stačila jedna chyba. Zaváhání, které pouze decentně upravilo skóre prestižního derby s Chelsea, a nad budoucností brankáře Petra Čecha v Arsenalu se vznáší stín pochybnosti. Článek anglického deníku Daily Mail o možném angažování Joea Harta, bývalé opory Manchesteru City, obletěl svět. Agent českého hráče Viktor Kolář i trenér londýnského velkoklubu Arséne Wenger ale zmíněné informace rázně dementovali. 

Petr Čech během utkání proti Chelsea
zdroj: REUTERS autor: John Sible

Běžela 85. minuta sobotního šlágru na Stamford Bridge, když plzeňský rodák připravil nepovedeným odkopem snadný gól pro domácího záložníka Fábregase. Španělský reprezentant nabízenou příležitostí nepohrdl, chladnokrevně zvýšil na 3:0 a definitivně rozhodl o vítězství "Blues".

Zároveň také mužstvo, v němž zahájil profesionální kariéru, prakticky odstřihnul z boje o titul. Arsenal totiž ztrácí čtrnáct kol před koncem na vedoucí Chelsea propastných dvanáct bodů, což vzhledem k dosavadnímu vývoji sezony znamená téměř jisté prodloužení mistrovského půstu trvajícího už třináct let.

Kanonýři přitom vstoupili do letošního ročníku nad očekávání dobře. V prvním kole sice podlehli Liverpoolu 3:4, ale poté nenašli přemožitele ve čtrnácti ligových utkáních za sebou. Během předvánoční série však padli dvakrát v rozmezí pěti dnů (Everton 1:2, Manchester City 1:2) a na vlast stejnou bilanci mají i aktuálně (Watford 1:2, Chelsea 1:3).

Spekulace o možném stěhování hvězdného dua Özil-Sánchez jsou v Londýně pravidelným tématem. Měl by se budoucnosti obávat i český gólman? "Podobné zprávy jsou v anglickém sportovním tisku na denním pořádku. Petr Čech má pozici v klubu velmi pevnou a letní odchod můžeme stoprocentně vyloučit," prohlásil hráčův agent Viktor Kolář.

V podobném duchu se k situaci vyjádřil i trenér Arséne Wenger. "Mám k dispozici tři brankáře světové extratřídy a jsem za to velmi rád," odpověděl na otázku, zdali uvažuje o koupi Joea Harta, který momentálně podává kvalitní výkony v dresu FC Turín. Mimo Čecha může francouzský stratég povolat také Davida Ospinu či Emiliana Martineze.

A zapomenout nelze ani na Wojciecha Szczesnyho. Polský reprezentant se v římském AS, kde už druhým rokem hostuje, vypracoval do role neotřesitelného strážce svatyně "Giallorossi", čímž nabízí Wengerovi pro nadcházející sezony další možnou alternativu. Za předpokladu setrvání stávajícího dua je ovšem případný návrat velmi nepravděpodobný.

Petr Čech v dresu Arsenalu
zdroj: PA autor: David Davies

Faktem zůstává, že Petr Čech letos nechyběl v Premier League ani minutu. Inkasoval osmadvacet branek a připsal si sedm čistých kont. Jeho pozice se zdá být neotřesitelná. "Petr bude součástí Arsenalu minimálně do konce kontraktu a jsem přesvědčen o tom, že bude nadále potvrzovat roli jasné jedničky týmu,“ dodal Kolář.

Anglická média přesto informují o brzkém nasazení Davida Ospiny. Osmadvacetiletý Kolumbijec se mezi tyče postavil ve všech utkáních Ligy mistrů a před osmifinálovým duelem proti mnichovskému Bayernu, který je na programu příští středu 15. února, by mohl dostat příležitost už v sobotu, kdy "Gunners" hostí Hull City.

Zdroj
ČT sport, Daily Mail, iDNES, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články