Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Real vede už o čtyři body, Atlético, Barcelona i Sevilla ztratily

Madrid – Tak jasného vládce La Liga už dlouho neměla. Čtyřbodový náskok na čele a zápas k dobru má Real Madrid, který si poradil s Realem Sociedad 3:0, a napravuje tak dojem z posledních nepovedených zápasů. Naopak ztratili všichni konkurenti Los Blancos, nerozhodně skončil duel Atlética s Alavésem (0:0), Barcelony s Betisem (1:1), prohru 1:3 si připsala Sevilla na hřišti Espaňolu.

Slavící Cristiano Ronaldo
zdroj: Reuters autor: SUSANA VERA

První větší šanci zápasu Real Madrid - Real Sociedad měli hosté, přímý kop Williana Josého ale vytěsnil gólman Navas. V 38. minutě se na druhé straně po Ronaldově přihrávce prosadil Kovačič a oslavil premiérový ligový gól v dresu "Bílého baletu". Real zůstává jediným týmem v pěti elitních evropských soutěžích, který dosud skóroval v každém zápase sezony.

Po změně stran si Kovačič a Ronaldo zopakovali spolupráci. První jmenovaný si tentokrát připsal asistenci a po jeho pasu Ronaldo obloučkem překonal gólmana Rulliho. Jakékoli šance na zdramatizování zápasu hostům sebral v 74. minutě Martínez, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Chvíli poté stvrdil výhru Realu Morata. Real Sociedad čeká na vítězství na hřišti madridského celku od května 2004.

Pro Sevillu začal zápas v Barceloně s Espaňolem tím nejhorším možným způsobem. Už v druhé minutě byl vyloučen za faul ve vápně kapitán Pareja a Reyes nařízenou penaltu bezpečně proměnil. Ve 20. minutě ale vyrovnal Jovetič, který ve Španělsku hostuje z Interu Milán a přesun mu pomohl. Ve čtyřech soutěžních zápasech za Sevillu dal tři góly a na jeden přihrál.

V závěru poločasu ale vrátil domácím vedení Navarro, který se prosadil hlavou po Reyesově centru z přímého kopu. Definitivně pojistil vítězství Espaňolu dvacet minut před koncem Moreno a série pěti výher Sevilly skončila. 

Luis Suárez
zdroj: Reuters

Suárez skóroval, Barcelona ale pouze remizovala

Barceloně bod zachránil v poslední minutě Luis Suárez, který s 16 brankami vévodí tabulce střelců. Barceloně navíc nebyl uznán regulérní gól. Katalánský klub se v tabulce posunul na druhé místo o skóre před Sevillu. Na Real, který odehrál o dva zápasy méně, Barcelona ztrácí bod.

Ačkoli měl jedinou velkou šanci v prvním poločase barcelonský Neymar, celkově byl Betis aktivnějším týmem a to si přenesl i do druhého dějství. V 72. minutě byli domácí blízko, Ceballosova rána ale skončila na břevně a vzápětí Castro trefil tyč. Následný rohový kop už ale Betis využil, brankáře Ter Stegena překonal Alegría.

Krátce poté měly oba týmy po jedné vyložené šanci, opakované záběry navíc ukázaly, že barcelonský pokus překročil brankovou čáru. Katalánský celek se přesto dočkal alespoň vyrovnání, když se v poslední minutě po Messiho přihrávce za obranu prosadil Suárez. Úřadující mistr tak prodloužil sérii bez ligové porážky na 13 zápasů.

"Viděl jsem fotografii. Rozhodčí potřebují pomoc, ať už jde o momenty, které nám škodí, nebo nás zvýhodňují," uvedl barcelonský kouč Luis Enrique s tím, že španělskému fotbalu by prospěla branková technologie, kterou využívají třeba v anglické Premier League. "Míč byl snad metr za brankovou čárou, ale sudí také mohou dělat chyby. Ale obrázky potvrdily, že to gól byl," dodal Luis Suárez. 

Málaga kopala v 18. minutě penaltu po faulu brankáře Fernandeze. Ten však svou chybu napravil a Santosův pokus vyrazil. Neproměněný pokutový kop mohl hosty mrzet v 76. minutě, kdy se po zpětné přihrávce trefil Čaušič a poslal domácí do vedení. To ale trvalo jen tři minuty, než znovu chyboval brankář Fernandez. Špatně vyběhl na dlouhý aut, na který si naskočil Camacho a hlavou poslal míč do opuštěné branky.

Atlético nezískalo podruhé za sebou tři body, na hřišti na Alavésu navíc nepředvedlo vůbec přesvědčivý výkon. V prvním poločase byli domácí blízko gólu, když Laguardiův pokus skončil na břevně. Dobrou střelou se po změně stran prezentoval Méndez, gólman hostů Moyá se ale zaskvěl.

Hosté si větší šanci vypracovali až v 78. minutě, proti Gaitánovi ale včas zasáhl Pacheco. Útočník Atlética Fernando Torres tak mohl mít radost pouze z dosaženého jubilea, když v 62. minutě naskočil do svého 500. ligového utkání. "Odjíždíme s bodem, což je více, než jsme si zasloužili. Byl to špatný zápas a Alavés byl lepší než my ve všech směrech, zejména v nasazení. Musíme se snažit zlepšit, abychom se prezentovali lépe v dalším zápase s Barcelonou," uvedl kouč Atlética Diego Simeone.

V závěsu za Atléticem není pouze pátý San Sebastian, který má duel na hřišti Realu Madrid k dobru, ale také šestý Villarreal. Ten po výhře 2:0 nad poslední Granadou ztrácí na Atlético jen dva body.

Výsledky 20. kola La Ligy:

Pamplona - Málaga 1:1 (76. Čaušič - 79. Camacho), Villarreal - Granada 2:0 (42. Bruno, 73. Álvaro González), Alavés - Atlético Madrid 0:0, Eibar - La Coruňa 3:1 (4. Adrián, 15. Enrich, 72. Lejeune - 19. Colak), Leganés - Celta Vigo 0:2 (32. Lemos, 66. Guidetti z pen.), Betis Sevilla - FC Barcelona 1:1 (75. Alegría - 90. L. Suárez), Espaňol - FC Sevilla 3:1 (4. Reyes z pen., 45.+2 Navarro, 71. Moreno - 20. Jovetič), Athletic Bilbao - Gijón 2:1 (50. Muniain, 71. Aduriz z pen. - 27. Čop z pen.), Real Madrid - Real Sociedad 3:0 (38. Kovačič, 51. Ronaldo, 82. Morata), Las Palmas - Valencie 3:1 (42. Viera, 57. Lemos, 61. Boateng - 21. Mina).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články