Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ružomberok rozstřílela také Slavia. Pražané poprvé nasadili posilu Tecla

Praha – I druhé utkání zimní přípravy v domácím prostředí skončilo pro fotbalisty Slavie jasným vítězstvím. Po triumfu 3:0 nad Žižkovem porazili sešívaní také slovenský Ružomberok, který rozstříleli 6:1. Napodobili tak svého rivala ze Sparty, jenž stejnému soupeři dal "pětku." V dresu Pražanů odehrála první poločas nová ofenzivní posila z Jablonce Stanislav Tecl.

Stanislav Tecl v dresu Slavie v přípravě proti Ružomberoku
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Střelecky se dařilo především jeho kolegovi v útoku Milanu Škodovi, který hned na začátku třetí minuty hlavičkou přeloboval hostujícího brankáře a v jedenácté minutě proměnil penaltu.

Ve 29. minutě druhý tým ligové tabulky přidal třetí gól, když se trefila jedna z posil stoper Michael Lüftner. Další nová akvizice záložník Jan Sýkora pak těsně před pauzou neproměnil pokutový kop. "Jsem dřevěný, musím dát něco za to do kasy, protože je to hrozné," řekl s úsměvem Sýkora.

Do druhé půle poslal kouč Slavie Jaroslav Šilhavý téměř novou jedenáctku, z úvodního dějství zůstal jen stoper Bílek, který se stejně jako ostatní nedávní marodi už dostal z drobného zranění.

V 52. minutě zblízka snížil bývalý sparťan Miloš Lačný, jinak ale dál kralovala Slavia a díky dvěma zahraničním hráčům za chvíli v rozmezí tří minut přidala další branky. V 66. minutě se z první prosadil Gino van Kessel a za tři minuty skóroval Mick van Buren. V 79. minutě se pak zpoza vápna trefil ještě Antonín Barák.

"Mimo těch branek, co jsme vstřelili, tam byly i další akce na jeden dotek. Už se tam objevuje to, co děláme v tréninku. Věřím tomu, že se to bude ještě zlepšovat, až se ten kádr ucelí, že si to sedne a bude to fungovat," uvedl trenér Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia v přípravě porazila Ružomberok vysoko 6:1

Slavia tak porazila Ružomberok stejným rozdílem jako v úterý Sparta, která zvítězila 5:0. Další přípravné zápasy už čekají červenobílé na herním soustředění ve Španělsku, kam odletí o víkendu.

Postupně změří síly s chorvatským Osijekem, ruským Krasnodarem a jihokorejským Suwonem. K týmu se už připojí stoper Simon Deli, který s Pobřežím slonoviny vypadl z mistrovství Afriky.

"Španělsko už nám hodně napoví, tam už budou silní soupeři. Budeme se moci víc věnovat taktice, více sehrávání týmu. Během zítřka by měla být finální nominace na soustředění. S těmi hráči, kteří tam pojedou, budeme počítat na jaro," uvedl Šilhavý.

Slavia Praha - Ružomberok 6:1 (3:0)

Branky: 3. Škoda, 11. Škoda (pen), 29. Lüftner, 66. van Kessel, 69. van Buren, 79. Barák - 52. Lačný.

Sestava Slavie: 1. poločas: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Lüftner, Flo - Mingazov, Ščuk, Alvir, Sýkora - Tecl, Škoda. 2. poločas: Kovář – Bořil, Bílek (75. Mareš), Souček, Švento – van Kessel, Hušbauer, Barák, Zmrhal – Mešanovič, van Buren.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články