Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Maradona se stal oficiálně koučem Argentiny

Buenos Aires - Diego Maradona se dnes stal oficiálně trenérem argentinské reprezentace. Oznámil to tamní fotbalový svaz a potvrdil tak informace z minulého týdne. Osmačtyřicetiletá ikona světového fotbalu v nejbližších dnech oznámí nominaci k přípravnému utkání proti Skotsku, které je na programu 19. listopadu.

Diego Maradona
zdroj: wikipedia.cz autor: ČT24

"Je to velká pocta, sen se stal skutečností. Budeme pracovat každý den na tom, aby se argentinský tým stále zlepšoval," prohlásil po svém jmenování Maradona. 

Jeden z nejlepších fotbalistů všech dob, který po skončení kariéry bojoval s alkoholismem, drogami a nadváhou, u národního týmu nahradil Alfia Basileho, který odstoupil po matných výkonech reprezentace v kvalifikaci o mistrovství světa v roce 2010. Spolu s Maradonou bude u argentinské reprezentace působit jako manažer Carlos Bilardo, jenž dovedl tým v čele s kapitánem Maradonou ke světovému titulu v roce 1986. 

Maradonovo působení na horké trenérské lavičce se setkalo s rozporuplnými reakcemi ze strany fanoušků i místních médií. Bývalý slavný hráč totiž nemá s trénováním prakticky žádné zkušenosti. Pouze v polovině 90. let vedl provinční domácí kluby ve 23 zápasech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články