Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Ramosovi se v Seville nedařilo, dal si vlastní gól a fanoušci ho vypískali

Madrid - Porážka 1:2 v Seville ukončila rekordní sérii Realu Madrid, který předtím neprohrál 40 utkání v řadě. Pod neúspěch Realu se vlastní brankou podepsal obránce Sergio Ramos a potěšil tak fanoušky andaluského klubu, kteří na svého odchovance celý zápas pískali. Ramos totiž o tři dny dříve ve vzájemném utkání ve Španělském poháru proměnil pokutový kop ve stylu Antonína Panenky a při oslavě gólu k nadávajícím fandům gestikuloval. 

Sergio Ramos
zdroj: Reuters autor: Jon Nazca

Celé nedělní utkání fanoušci na Ramose při každém kontaktu s míčem pískali a snažili se ho rozhodit i transparentem: Tohle nikdy nebude tvůj domov. Pět minut před koncem si Ramos ve snaze odvrátit míč při standardní situaci vstřelil hlavou vlastní gól na 1:1.

V nastavení zařídil obrat a výhru Sevilly 2:1 Slaven Jovetič. Real prohrál poprvé od dubna po 40 zápasech. Jediným neporaženým celkem v pěti nejsilnějších evropských ligách v této sezoně tak zůstává německý Hoffenheim.

"V Seville se mi vždy hraje těžko a rozhodně bych byl raději za lepší přivítání, ale když jdu na hřiště, snažím se to nevnímat. Vlastní gól byla jen náhoda, jinak to byl jeden z mých nejlepších výkonů v dresu Realu," uvedl Ramos s tím, že se na něm pískot fandů nepodepsal.

"Rozhodně to nebylo tak, že bychom po rekordu polevili. Všechno změnil jeden jediný přímý kop. Nepovedlo se nám přidat druhý gól, kterým bychom rozhodli, a dovolili jsme soupeři zápas otočit. Ale můžeme odjíždět s hlavou nahoře a myslet na další sérii," dodal.

Real vedl po penaltě Cristiana Ronalda. Pro aktuálně nejlepšího hráče světa to byla už 56. proměněná penalta ve španělské lize, čímž vyrovnal rekord jiné legendy Realu Huga Sáncheze.

"Bílý balet" však duel k výhře nedotáhl a nevyužil možnost odskočit v čele tabulky už na pět bodů Barceloně a sedm Seville. Místo toho na něj Sevilla ztrácí jediný bod a Barcelona dva, Real však má zápas k dobru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články