Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Angažmá v Srbsku? Nebrat, varuje FIFPro fotbalisty

Amsterdam – Pokud chtějí fotbalisté zamířit do srbské ligy, měli by svoji volbu velmi dobře zvážit. Takové varování vyslala do světa Asociace profesionálních fotbalistů FIFPro. Loňský průzkum ukázal, že 68 procent fotbalistů v tamních klubech nedostává včas výplaty a 89 procent bylo k přestupu do balkánské země dotlačeno.

"V Srbsku jde o ostudné porušování základních práv profesionálních fotbalistů. V podstatě tam neplatí žádné zákony," řekl generální sekretář FIFPro Theo van Seggelen. "Dokud se situace nezlepší, tak hráče vyzýváme, aby tam nechodili," dodal.

Podle FIFPro vedení srbského svazu propustilo z komise, která řeší spory fotbalistů s kluby, zástupce hráčské asociace a místo něj tam dosadilo dva členy spřízněné s kluby. Statistiky asociace navíc ukazují, že za poslední dva roky se polovina hráčů z nejvyšší soutěže obrátila kvůli sporům se zaměstnavateli na soud.

"Když podepíšete v Srbsku smlouvu, máte padesátiprocentní šanci, že skončíte před soudem," uvedl předseda srbské hráčské asociace a bývalý obránce pražské Sparty Mirko Poledica.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články