Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Trenér Straka možná v řeckém fotbalu skončí

Praha - Fotbalový trenér František Straka přijede do Prahy pokřtít svou autobiografii. V současnosti se zdá, že se navíc do české metropole vrátí nastálo. Nejbližší dny totiž rozhodnou o budoucnosti padesátiletého kouče v klubu OFI Kréta, který je po osmi kolech na předposledním místě tabulky řecké ligy. Sám Straka připustil, že se jeho dny v klubu krátí.

František Straka
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Straka přijal v létě angažmá na řeckém ostrově s velkou vervou. "Ať tam dopadnu jakkoliv, litovat té zkušenosti nebudu. Moc jsem se na tu práci těšil a hodně jsem ji prožíval. Jenže nyní se tam dějí věci, které jsou přinejmenším podivné," svěřil se Straka českým novinářům během pondělního křtu knihy v centru Prahy.

O své další budoucnosti nechtěl příliš mluvit. "Když zavoláte koncem týdne, všechno vám vysvětlím, řeknu toho podstatně více. Teď to po mně ale nechtějte, čekají nás perné dny," vysvětloval na své poměry neobvykle opatrně Straka.

Dobře asi tuší, proč tak činí. Jako vždy stál i při řeckém angažmá na straně týmu, jenže vnitroklubové mocenské boje postavily proti hráčům už i vlastní fanoušky. "Kdo to nezažil, tak to nepochopí. Poslední zápasy byli hráči pod neuvěřitelným tlakem fanoušků, stávaly se tam věci, nad kterými by fanoušci v Česku kroutili hlavami. Z 80 procent výkon mužstva diváci ovlivňovali tím, že hráče napadali - pak je tam trenér zbytečný," nastínil Straka jen část problémů, jež s klubem z turistického ostrova aktuálně cloumají.

Jak se celá událost vyřeší, ještě nechtěl předbíhat, ale podle všeho sám počítá s odchodem. "Je to obrovská zkušenost, ale je to také o hrdosti, kterou si zachováte," uvedl Straka, který tak už během týdne může být koučem, o kterého se znovu začnou zajímat české kluby. Počítá ještě někdy s návratem na Letnou, kterou musel před čtyřmi lety nedobrovolně opustit? "Jak jsem tehdy řekl, věřím ve svůj návrat, na tom se nic nezměnilo," prohlásil trenér jednoznačně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články