Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První půlhodina byla dokonalá. Naše nejlepší úvodní fáze sezony, chválil Ancelotti

Mnichov – Byl to přímý souboj o první místo, v němž vítěz měl jistotu přezimování na prvním místě. Obhájce titulu Bayern Mnichov však střetnutí s Lipskem jasně ovládl a nováčka porazil 3:0. Výsledek i výkon udělal velkou radost trenérovi bavorského giganta Carlu Ancelottimu. Italský kouč si pochvaloval především první půlhodinu, v níž jeho tým vstřelil dva góly.

Radost fotbalistů Bayernu Mnichov
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Philippe Ruiz

Bayern poslal do vedení v 17. minutě Thiago a španělský záložník za osm minut připravil druhou branku pro krajana Xabiho Alonsa. Po půlhodině hry navíc hostující Emil Forsberg tvrdě zajel do Philippa Lahma a dostal červenou kartu. Skóre uzavřel ještě před pauzou Robert Lewandowski z penalty.

"Hráči naplnili má očekávání, především prvních 30 minut bylo dokonalých. Předvedli jsme nejlepší úvodní fázi zápasu v této sezoně," řekl po duelu 16. kola nadšený Ancelotti. "Hned od začátku jsme byli agresivní, okamžitě jsme převzali kontrolu nad zápasem a brzký gól nám pomohl," doplnil sedmapadesátiletý trenér.

Vedoucí Bayern v bundeslize vyhrál popáté za sebou a před měsíční zimní přestávkou si na Lipsko vytvořil tříbodový náskok. "Vítězství nám zvedne sebevědomí. Museli jsme se zlepšit, a to se nám povedlo," upozornil Ancelotti. "Od první minuty jsme dokazovali, jak moc chceme vyhrát. Tohle nejsou jenom tři body, protože jsme se trochu vzdálili druhému místu," doplnil Thiago.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern smetl Lipsko a poskočil do čela německé ligy

Lipsko na podzim prohrálo v domácí soutěži teprve podruhé. Trenér nováčka Ralph Hasenhüttl uznal sílu favorizovaného soupeře. "Stále jsme hrdí na to, co jsme zatím dokázali. Ale prohrávat 0:3 po poločase byla lekce, narazili jsme na nejlepší tým. Nehráli jsme jako špičkové mužstvo, i proto, že všichni nebyli zdraví," prohlásil Hasenhüttl.

Forsberga za tvrdý faul a vyloučení neodsoudil. "Ví, že pro tým neodvedl dobrou práci. Teď asi zmešká pár utkání, a to není dobře. Samozřejmě se spoluhráčům omluvil. Všichni děláme chyby a nemusíme ho démonizovat," dodal devětačtyřicetiletý kouč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články