Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nečekaný konec uprostřed sezony. Myjava odstoupila ze slovenské ligy

Bratislava – Slovenský fotbalový klub Spartak Myjava se rozhodl odstoupit k 1. lednu 2017 z první ligy. Podle vedení celku, jemuž po podzimní části sezony patří šesté místo, nejsou důvodem odchodu finance, ale nespokojenost s fotbalovým prostředím na Slovensku. Tamní svaz zatím oficiální stanovisko Myjavy neobdržel. Pokud k odstoupení opravdu dojde, budou všechny její podzimní výsledky anulovány a jarní část odehraje pouze 11 týmů. 

Fotbalový míč
zdroj: ISIFA

"Svolali jsme hráče a realizační tým. Všem jsme oznámili, že v podstatě všichni jsou volní a pomůžeme jim v etablování se v jiných mužstvech," uvedl primátor Myjavy a současně předseda klubu Pavel Halabrín. "Naše rozhodnutí je definitivní a neměnné, odcházíme z profesionálního fotbalu," dodal.

Vůči hráčům, mezi kterými je i český obránce Petr Pavlík, už podle něj nemá klub žádné finanční závazky. "Odměny za prosinec dostanou vyplacené v lednu. Chceme skončit s čistým štítem," řekl Halabrín s tím, že se slovenský celek vyrovná i s majiteli permanentek a akcionáři, kteří se složili na rekonstrukci stadionu.

"S financemi problém nebyl nikdy. Myslím, že to byl takový syndrom vyhoření, když se v lize o něco snažili a asi nebyli spokojeni, jak s nimi spolupracuje slovenský fotbalový svaz. Tak nám to i majitel říkal. Asi si mysleli, že něco změní... Dalo se to řešit i jinak, ale jejich rozhodnutí respektuji a chápu," prohlásil Pavlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Myjava se rozhodla uprostřed sezony skončit ve slovenské lize

Nespokojenost s fotbalovým prostředím v Halabrínovi prý rostla celý rok. "Celé směřování slovenského a profesionálního fotbalu, jeho podpora ze strany státu, svazu i médií je velmi slabá."

Zřejmě poslední kapkou bylo rozhodnutí disciplinární komise, jež po potyčkách v zápase se Slovanem Bratislava potrestala tři hráče Myjavy. "Je nám líto, že se funkcionáři Myjavy rozhodli odstoupit z nejvyšší soutěže uprostřed sezony. Další kroky jsou v pravomoci Unie ligových klubů, která soutěž řídí," uvedl předseda Slovenského fotbalového svazu Ján Kováčik.

Myjava ještě v roce 2009 působila ve čtvrté lize, o tři roky později si poprvé v 92 let dlouhé historii klubu vybojovala postup do nejvyšší soutěže. Na podzim se představila i v předkole Evropské ligy. Do nižší soutěže se patrně klub od příští sezony vrátí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články