Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Viktoria Plzeň hlásí první zimní posilu, slovinského obránce Janžu

Plzeň – Po přestupových aktivitách Sparty či Slavie přispěchala s prvním zimním úlovkem také mistrovská Plzeň. Do Doosan Areny míří slovinský obránce Erik Janža. Třiadvacetiletý zadák, který si připsal i jeden reprezentační start, přichází z Mariboru. S vedoucím klubem první ligy podepsal smlouvu na čtyři a půl roku.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Viktoria novou posilu pečlivě sledovala celý podzim. "Několikrát jsme se byli osobně podívat na zápase. Erik je stabilním členem základní sestavy Mariboru a jsme přesvědčeni, že pro nás bude velkým přínosem," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Janža se bude začátkem ledna hlásit trenéru Romanu Pivarníkovi před startem zimní přípravy. Levý obránce nastupoval pravidelně za mládežnické reprezentační výběry. "Ve třiadvaceti jde o velmi perspektivního hráče," dodal Šádek.

Přestupovou částku kluby nezveřejnily. "Jsem šťastný, že se podařilo domluvit můj přestup do Plzně. Tento klub velmi dobře znám. Jde o velký tým, který pravidelně hraje evropské poháry a má v Evropě zvuk," řekl Janža. "A o městu jsem také slyšel pozitivní věci. Do Plzně se těším," zakončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články