Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ve španělské lize padl gól už po sedmi sekundách

Madrid - Nejrychlejší gól v historii španělské fotbalové ligy vstřelil útočník Valladolidu Joseba Llorente, který otevřel skóre utkání s Espaňolem Barcelona už v sedmé sekundě. O jednu vteřinu tak předčil Uruguayce Daria Silvu, který v prosinci 2000 vstřelil branku v dresu Málagy po osmi sekundách hry právě Valladolidu.

Brankář dostává gól
zdroj: ČTK-AP

V první minutě skóroval také Raúl, který nasměroval Real Madrid k výhře v derby s Atlétikem 2:0. Obhájci titulu vedou tabulku dál o sedm bodů před Barcelonou, které stačil jediný Henryho gól k vítězství nad Santanderem.

Llorente se dnes trefil ještě jednou v 34. minutě a měl hlavní zásluhu na vítězství svého týmu 2:1. Jeho rekordní zápis ještě musí být oficiálně potvrzen po prostudování televizního záznamu. Osmadvacetiletý kanonýr Valladolidu, který využil bleskového rozehrání Víctora Fernandeze, dal v této sezoně už deset branek a patří k nejlepším střelcům soutěže.

Valladolid má na rychlé branky patent. Jeho hráči mají na svědomí ve španělské lize i nejrychlejší penaltu, která byla v březnu 2001 odpískána v jejich zápase proti Celtě Vigo již po třinácti sekundách.

Fotbalisté Pamplony zvítězili 2:0 nad Bilbaem i bez českého záložníka Jaroslava Plašila, který strávil celé utkání na lavičce náhradníků.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články