Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Slavia přivedla stopera Lüftnera a prodloužila smlouvu s Barákem

Praha – První zimní posilou fotbalistů pražské Slavie se stal dvaadvacetiletý střední obránce Michael Lüftner, který do Edenu zamířil z Teplic. Lüftner je členem reprezentační jednadvacítky, za níž odehrál už čtrnáct zápasů. Slavia také oznamila prodloužení smlouvy s Antonínem Barákem, a to až do roku 2020. 

Je nám líto, video expirovalo.
První posilou Slavie se stal Lüftner, Barák prodloužil smlouvu

"Je to obrovský krok v mé kariéře. Že o mě Slavia projevila zájem, z toho jsem byl na jednu stranu překvapený, na druhou stranu samozřejmě rád. Slavia nebyla jediná nabídka, kterou jsem měl, ale byl to jediný klub, kam jsem chtěl jít," řekl Lüftner, který zatím nastupoval pouze za Teplice, za které na podzim v lize odehrál 14 zápasů a dal jednu branku. Celkem má v nejvyšší soutěži bilanci 87 utkání a pět gólů.

"Samozřejmě vím, že to bude těžší se prosadit než v Teplicích. Ne o 100, ale možná o 200 procent. Ale chci se zlepšovat a Slavia je ideální klub, kde mohu růst," doplnil. Lüftner nastupuje i za reprezentační jednadvacítku, za níž v úspěšné kvalifikaci mistrovství Evropy 2017 nechyběl ani minutu. Se Slavií podobně jako Barák podepsal smlouvu do června 2020.

"Michaela jsme sledovali delší dobu. Je to naše první a určitě ne poslední posila. Vnímáme ho jako talent, reprezentanta do 21 let. V lize má odkopáno pomalu 100 zápasů," uvedl generální ředitel Slavie Martin Krob. "Chceme jen ty nejlepší hráče, takže v Česku koukáme hlavně po reprezentantech. Michael má správnou povahu a odhodlání, posouvat sám sebe vpřed," dodal.

Antonín Barák
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Slavia zároveň prodloužila smlovu s reprezentačním záložníkem Barákem. "Moc to pro mě znamená, nabídky Slavie si velice vážím. Je to známka toho, že klub se mnou počítá i do budoucna. Doufám, že mu to budu moci vrátit svými výkony na hřišti. Prodloužení smlouvy ve Slavii je pro mě takovým předčasným vánočním dárkem," uvedl hráč.

"Tonda prokázal svoje kvality. Do Slavie přišel z Příbrami a během toho tři čtvrtě roku šla jeho výkonnost výrazně nahoru. Je hráčem, který na sobě hodně pracuje, a to, že se dostal do reprezentace, je odměna za jeho tvrdou práci. Jsem proto velice rád, že u nás ve Slavii bude déle," řekl Krob.

Tvrdík: Potřebujeme ještě dva nebo tři zkušené hráče

Brzy by měly navíc přijít další posily. "Osobně považuji přestavbu A-týmu za ukončenou a nebojím se říct, že i pokud bychom ho nedoplňovali, tak má reálnou možnost prát se o titul. Na druhou stranu budeme hledat cesty, jak šance prát se o titul ještě zvýšit," řekl předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík. "Potřebujeme ještě dva, tři zkušené hráče. Téměř s jistotou mohu říct, že do konce roku přijdou ještě další dva hráči, na které jsme se dívali několik měsíců. Jeden je z Norska, jeden z Chorvatska," dodal.

Slavia také předložila nabídku Liberci za reprezentanta Jana Sýkoru, o kterého údajně usilují i Plzeň se Spartou. "Podali jsme nabídku jednou, nestupňujeme ji, nevyjednáváme. Naší ambicí je přivést hráče, kteří mají primární zájem bojovat za Slavii," uvedl Tvrdík.

Jan Sýkora na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Vzhledem k druhému místu Pražané nehodlají během zimy oslabovat kádr. "Máme jednu nabídku za hráče, kterého bych označil za klíčového pro základní kádr. Neradi bychom ho pouštěli, ale jestliže bude dobrá nabídka a on bude chtít jít, v jednom případě jsme připraveni o tom jednat. Chceme ale 95, 97 procent hráčů udržet a daří se nám to," řekl Tvrdík.

Odejít by mohli někteří hráči, kteří na podzim tolik nenastupovali. Například útočníci Lukáš Železník a Gino van Kessel, jenž nenaplnil očekávání nejdražší letní posily. "Všichni jsme od Gina čekali víc, i když trochu víc času na adaptaci potřeboval i předtím v Trenčíně. S koučem se bavíme o jeho budoucnosti. Naším cílem je, aby hrál. Aktuálně v základní sestavě nebyl. Gino o to chce zabojovat a uvidíme, co bude dál," uvedl Krob. "O Železníka projevilo zájem několik klubů. Chceme, aby hrál, potenciál v něm cítíme," dodal.

Tvrdík také oznámil záměr přejmenovat stadion v Edenu tak, aby nesl jméno klubové legendy Josefa Bicana. "Věříme, že k prvnímu květnu budeme mít práva k tomu, abychom mohli nazývat arénu stadionem Josefa Bicana. S tímto přáním vstupujeme do jednání s rodinou Pepiho Bicana a věřím, že najdeme společnou řeč," doplnil.

Zdroj
ČTK, slavia.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články